UFC se po 3 letech vrátí do Singapuru, hlavní zápas obstará Procházka. Kdo další doplní startovku?

UFC se po 3 letech vrátí do Singapuru, hlavní zápas obstará Procházka. Kdo další doplní startovku? zdroj: Profimedia

Je to oficiální, český bojovník Jiří Procházka se na začátku června vydá do Singapuru. Cíl je jasný –⁠ sebrat Brazilci Teixeirovi šampionský pás polotěžké váhy UFC.

Jiří Procházka se měl původně s Gloverem Teixeirou utkat již 8. května, zápas o titul polotěžké váhy byl ale nakonec přesunout a UFC dnes konečně odtajnilo na kdy. Akce s pořadovým číslem 275 se odehraje 11. června v Singapuru, kam se organizace podívá po třech letech a poprvé s takhle velkým turnajem.

"Krůček po krůčku. Přímo," napsal k oficiálnímu posteru český samuraj, který svou premiéru v UFC absolvoval na Bojovém ostrově v Abú Dhabí a následně se podíval také do Las Vegas. V obou případech vyhrál takovým způsobem, že si získal spoustu nových fanoušků i právo zabojovat neobvykle rychle o titul. Zatímco jedni ho už teď vidí jako jasného vítěze, druzí varují, že brazilského veterána rozhodně není radno podceňovat, překvapil koneckonců i v posledním zápase, kdy o pás připravil favorizovaného Poláka Blachowicze.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Druhým titulovým zápasem na startovce je pak souboj Valentiny Shevchenko proti Taile Santos z Brazílie. Ta v kariéře prohrála zatím jen jednou jedinkrát, jinak má na kontě 19 výher, v UFC aktuálně 4. Byl by ale obrovský šok, pokud by z trůnu dokázala sesadit právě Kyrgyzskou bojovnici, kterou v posledních letech porazila jedině vládkyně vyšších váhových kategorií Amanda Nunes.

Shevchenko Shevchenko | zdroj: Profimedia

Jako hlavní předkrm dostaneme zajímavý souboj ve střední váze. Robert Whittaker i Marvin Vettori si oba "vylámali zuby" na šampionovi Israelu Adesanyovi, nyní si to tedy rozdají spolu. Zatímco Australan vyniká především v postoji, Ital sází hlavně na wrestling. Čeká nás tedy souboj stylů a o vítězi rozhodne pravděpodobně to, kdo si prosadí ten svůj.

Ze startovky byly zatím oznámeny už jen další dva duely. Američan Brendan Allen se ve střední váze střetne s Jacobem Malkounem a Korejec Kyung Ho Kang s Brazilcem Saimonem Oliveirou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články