UFC v Londýně: Nabitá startovka a šílení britští fanoušci. Které zápasy určitě nepropásnout?

UFC v Londýně: Nabitá startovka a šílení britští fanoušci. Které zápasy určitě nepropásnout? Tom Aspinall se raduje z největšího vítězství ve své kariéře nad Alexanderem Volkovem. | zdroj: Getty Images

Když přijede UFC do britské metropole, je o zábavu postaráno. Podívejte se, na jaké zápasy se můžete těšit.

Angličtí fanoušci to umí pořádně rozjet nejen při fotbale, ale také při zápasech MMA. Turnaje UFC v Londýně se tak stávají legendárními a po velkém úspěchu v březnu tohoto roku, se šéf UFC Dana White rozhodl dopřát britské metropoli další dávku zápasů, které budeme moct sledovat už dnes večer. Které si rozhodně nenechat ujít?

Curtis Blaydes vs. Tom Aspinall

Hlavní zápas večera vyvrcholí soubojem dvou těžkých vah, které budou soupeřit o místo v elitní top pětce divize. Curtis Blaydes má velice silný wrestling a jen málokdo mu dokáže odolat. Tom Aspinall má ale skvělý striking a je také velice nebezpečný na zemi. Alexandera Volkova, se kterým se Blaydes kdysi trápil 5 kol, dokázal vymazat během prvního kola. Blaydes je ale určitě doposud největší výzva v kariéře talentovaného Brita a v sobotu se dozvíme, jestli Aspinallovo tažení vzhůru bude pokračovat.

Tom Aspinall vs. Alexander Volkov Tom Aspinall porazil na domácí půdě těžkého soupeře Alexandera Volkova a udělal to tak, že to vypadalo snadně. | zdroj: Getty Images

Jack Hermansson vs. Chris Curtis

Zápas ve střední váze mezi norským „Jokerem“ a americkým „Action Manem“ bude zajímavým zpestřením pro poměrně stagnující střední divizi. Hermansson poslední dobou střídá výhry s prohrami a jeden vyhraný zápas by se mu určitě hodil. Má výhodu v tom, že Curtis vzal zápas na poslední chvíli a neodjel si celou přípravu. Na druhou stranu to pro Američana asi nebude takový problém, protože poslední zápas měl před necelým měsícem. Jede navíc na sérii 8 vítězství v řadě, přičemž většinu z nich získal před limitem. Elitní grappler Hermansson si bude muset dávat pozor na jeho silné údery, které můžou znamenat KO v každém okamžiku zápasu, a pokud možno přenést boj co nejdříve na zem, kde by měl mít navrch. 

Paddy Pimblett vs. Jordan Leavitt

Paddy „The Baddy“ má v UFC odbojované teprve 2 zápasy, ale už teď je z něj vycházející hvězda. Jeho liverpoolský přízvuk, účes podle hrnce, velká záliba v jídle a hlavně naprosto nefiltrovaná upřímnost si získaly srdce spousty fanoušků nejen v Británii. Bývalý šampion Cage Warriors sice oba dva zápasy v UFC vyhrál, ale nebylo to úplně zadarmo a ukázal, že má mezery především v postoji. Jordan Leavitt, který po své výhře slíbil „zatwerkovat“ nad Paddyho bezvládným tělem, je trnem v oku britského bojovníka a ten slibuje, že mu urazí hlavu. Kdo splní svůj slib se dozvíme už v sobotu večer.

Paddy Pimblett Paddy Pimblett i podruhé v UFC vyhrál | zdroj: Profimedia

Nikita Krylov vs. Alexander Gustafsson

Návrat oblíbeného švédského vikinga do oktagonu a především do polotěžké váhy si nesmí nechat ujít žádný skalní fanoušek. Gustafsson kdysi předvedl nervy drásající zápas s Jonem Jonesem a jednu dobu byl jedním z nejlepších v polotěžké divizi. Po druhém neúspěšném tažení k titulu se rozhodl přejít do těžké divize, ale tam mu Fabricio Werdum svým armbarem velice jasně naznačil, ať si to ještě jednou rozmyslí. Teď se tak švédský bojovník vrací do polotíhy a jeho soupeřem bude Nikita Krylov, kterému se v poslední době moc nedaří. Z posledních 6 zápasů vyhrál pouhé 2 a nyní má dvě porážky v řadě. Ve svých nejlepších letech by byl Gustafsson jasným favoritem, ale je těžké předvídat, co s „Maulerem“ udělala dvouletá pauza. Tak jako tak Alexovy zápasy patří vždy k těm nejlepším a Krylov to s ním nebude mít lehké.

Molly McCann vs. Hannah Goldy

Britská bojovnice Molly McCann minulý zápas v Londýně ukázala, že to před domácími fanoušky umí a blýskla se tvrdým KO loktem z otočky, který se v ženských zápasech jen tak nevidí. Teď si chce počíhat na Hannah Goldy, která v UFC vyhrála zatím jen jeden zápas ze tří. Obě dvě jsou spíše postojářky, takže se můžeme těšit na pořádnou dámskou bitvu poháněnou anglickými fanoušky.

Paul Craig vs. Volkan Oezdemir

Skotský nezmar a grapplingový mág Paul Craig má 4 vítězství v řadě a všechny soupeře zvládl vyřídit před limitem. V postoji sice není tím nejnebezpečnějším, ale jakmile se zápas ocitne na zemi, není radno jej podceňovat, protože umí i ze zdánlivě bezvýchodné situace vykouzlit submisi, kterou překvapí soupeře i diváky. Jeho nynější protivník Volkan Oezdemir je českým fanouškům znám především jako první oběť Jiřího Procházky v UFC. Od té doby prohrál ještě s Magomedem Ankalaevem a určitě by rád zastavil pád dolů. Švýcar je především postojář s dobrou obranou proti takedownům, která se mu bude proti Craigovi určitě hodit. Pokud si pohlídá, aby se boj nedostal na zem, má velkou šanci na výhru. Ale u skotského bojovníka jeden nikdy neví…

Paul Craig Paul Craig | zdroj: Profimedia

Mason Jones vs. Ľudovít Klein

Slovenský borec Lajoš Klein jde už do svého pátého zápasu v UFC a tentokrát bude uzavírat tzv. prelims část. Začínal sice v pérové divize, ale teď, stejně jako už v předchozím vítězném zápase, nastupuje v lehké váze, která mu vyhovuje víc. Soupeřem mu bude tvrdý velšský ranař, který to v organizaci Cage Warriors dotáhl na šampiona lehké i welterové divize a stal se tam po Conoru McGregorovi jediným, komu se to povedlo. Brit prohlásil, že má rád postojové války a rád si s Lajošem jednu rozdá. To by mohlo slovenskému bojovníkovi vyhovovat, protože právě striking a hlavně rychlé highkicky jsou jeho nejlepší zbraně. "Drak" je ale opravdu tvrďák, který má doslova ocelovou bradu a bez mrknutí oka ustojí i rány, které by většinu jiných poslaly do říše snů.

Ludovít "Lajoš" Klein Lajoš Klein v UFC. | zdroj: Profimedia

Muhammad Mokaev vs. Charles Johnson

Jeden z největších talentů současnosti a několikanásobný amatérský juniorský mistr světa v MMA, 21letý Muhammad Mokaev se znovu předvede před domácím londýnským publikem. Naposledy mu jeho představení trvalo necelou minutu, když nejdříve pořádně otřásl Codym Durdenem naskočeným kolenem a poté jej gilotinou uškrtil. Lepší debut si mladý dagestánský bojovník s britským pasem nemohl přát. Teď jej čeká další soupeř v podobě Američana Charlese Johnsona a ani jeden z bojovníků není zvyklý prohrávat. Mokaev tento pocit ještě nezažil (a to ani v amatérech) a Johnson vyhrál 11 ze 13 zápasů. Dagestánský bojovník netají ambici stát se nejmladším šampionem v UFC, a pokud toho chce dosáhnout, musí nad Johnsonem vyhrát.

Turnaj UFC London začíná v sobotu od 18 hodin, hlavní karta pak přijde na řadu ve 21 hodin našeho času.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články