Valentina Shevchenko se zastala Jona Jonese. Ostatní bojovníci pro něj takové pochopení nemají

Valentina Shevchenko se zastala Jona Jonese. Ostatní bojovníci pro něj takové pochopení nemají zdroj: Profimedia

Kolegové z branže Jona Jonese na sociálních sítích nešetřili a jediný, kdo se jej zastal, byla Valentina Shevchenko.

Netrvalo dlouho a Jon Jones má na krku další průšvih. Jak jsme vás včera informovali v našem článku, Jon Jones byl zatčen za řízení pod vlivem alkoholu a drog, za neopatrné použití zbraně a nepojištění vozidla. Nebylo to poprvé, co se mu něco takového stalo. Ani podruhé. Jon Jones zkrátka lítá od maléru k maléru a bohužel si těmito prohřešky podřezává větev pod svoji jinak skvělou kariérou. A přitom stačilo, aby udělal to, co před pár dny radil všem - aby zůstal doma.

UFC o Jonesově incidentu vydalo jen obecné prohlášení, že organizace si je vědoma této situace a že je „v kontaktu s Jonesovým managementem a týmem a v současné době sbírají další informace“.

Takové diplomatické reakce se ale Jones nedočkal od svých kolegů, ostatních MMA zápasníků, kteří na něm nenechali nit suchou:

Thiago Santos, který nedávno s Jonesem těsně prohrál využil dalšího přešlapu šampiona a řekl si o titulový zápas s Dominickem Reyesem: „Myslím, že polotěžká divize v UFC potřebuje nového šampiona! (Takového, který nedělá pořád potíže!). Myslím, že já a Reyes si zasloužíme zápas o šampionský pás.

Zak Cummings byl rád, že Jon Jones je zase Jonem Jonesem a že jsou věci zase zpátky v normálu: „Je dobré vidět alespoň nějakou normálnost v této době chaosu. Chtěl jsem věřit, že se změnil. Dej se do kupy chlape“.

Stejně tak to vidí i Colby Covington: „Vidíte, není důvod k žádné panice. Svět je pořád úplně normální“.

Přihrát polívčičku si chtěl Dillon Danis, který je mimochodem o dvě váhové kategorie níže a s absolutní špičkou nikdy nebojoval: „Neposílejte ho do vězení, tam by žádnou lekci nedostal. Zamkněte ho raději se mnou do klece.“

Potencionální vyzyvatel z Polska, Jan Blachowicz si do Jonese taky trochu rýpnul: „No tak Jone, musíš si najít chytřejší způsob, jak se přede mnou schovat, než je vězení.“

Nedávný soupeř Jonese, Dominick Reyes, tomu nemohl uvěřit: „To je tak neuvěřitelné, že je to skoro až směšné.“

Michael Chiesa to viděl o něco pozitivněji a pouze konstatoval: „Aspoň, že pil Recuerdo,“ což je značka tequily, kterou Jones popíjel onen večer ve svém autě a kterou vlastní další UFC bojovník, Jorge Masvidal.

Známý provokatér Ben Askren tentokrát přišel (sice pozdě, ale přece) s docela konstruktivním řešením: „Pro pána, nechápu, proč si nenajme nějakého kámoše a neplatí mu 50 tisíc dolarů ročně, aby mu dělal šoféra.“

Servítky si na Jonesovu adresu nebral Diego Sanchez: Ani koronavirus nedokáže udržet skur**ného Jonese pryč z ulice Albuquerque během globální pandemie. D**ka! Nejfalešnější z**d na světě!

"Tohle je nejtalentovanější bojovník v historii MMA. Představte si, kdyby se v ostatních sportech museli pořád zabývat tím, že jejich nejlepší představitel je pořád v maléru. Tohle mě dovádí k šílenství," napsal smutně, ale pravdivě Sean O'Connell.

Jediný, kdo se Jonese zastal, byla šampionka Valentina Shevchenko: „Je to tak smutné, že současný svět je jen o humbuku. Hodně lidí teď začalo urážet Jona Jonese, bez toho, aniž by věděli, jaká je jeho reálná situace. Bojovala jsem na stejné akci jako on a viděla jsem, že je to laskavý a šlechetný muž. Už toho zažil hodně a vrátí se silnější.“

Nejvíce si na současném šampionu polotěžké divize smlsnul Israel Adesanya, který drží pás ve střední váze a s Jonesem vedou už dlouhou twitterovou válku a dalo by se říct, že se opravdu nemají rádi. Adesanya na svém instagramu řekl, ať lidi „nekopou do člověka, který je dole,“ ale vzápětí zveřejnil několik memes, kterými ležícího Jonese docela přesně a nutno dodat, že i vtipně, "nakopnul".

Zdroje:  mmajunkie.com , YouTube - MMAWeekly.com

Nejnovější články