„Ve skutečném boji bych vyhrál,“ tvrdí Diaz, který už má další zájemce o souboj

„Ve skutečném boji bych vyhrál,“ tvrdí Diaz, který už má další zájemce o souboj zdroj: Profimedia

Nate Diaz nemá o dalšího soupeře nouzi. Přihlásil se grapplerský čaroděj i novozélandský tvrďák.

Zápas s Leonem Edwardsem sice Nate Diaz prohrál, ale díky skvělému závěru, kdy málem svého soupeře ukončil, si zachoval tvář a spoustu fanoušků přesvědčil o tom, že jej ještě nemůžou odepisovat. Na pozápasové tiskové konferenci pak řekl, že sice nevyhrál, ale kdyby se jednalo o zápas na ulici, byl by vítězem on:

„Ve skutečném boji, ve skutečném světě, by ten zápas byl ukončený. Chodil jako náměsíčný. Nakonec mám pocit, že vyhrál nebo co, ale cítím, že jsem i tak lepším bojovníkem. Myslím, že ten největší moment v zápase, který se stal na konci, je to, co je v tom zápase nejdůležitější.“

O tom, že Diazovy akcie rozhodně s porážkou neklesly svědčí i fakt, že ihned po jeho zápase se objevili bojovníci, kteří by si to s ním rádi rozdali.

Jedním z nich je brazilský veterán UFC Demian Maia, který v této organizaci bojuje už od roku 2007. Za tu dobu vyhrával a prohrával s těmi nejlepšími bojovníky a ve svém posledním, 39. zápase v kariéře, podlehl uplynulý víkend na body Belalu Muhammadovi.

Maia platí mezi ty nejlepší grapplery, které UFC mohlo nabídnout. Světový šampion v grapplingu (ADCC) a v BJJ je na zemi velice nebezpečný a jakmile se zápas dostal do horizontální polohy, dělal svým soupeřům obrovské problémy. Teď si je ale 43letý Maia vědom toho, že na šampionský pás už nedosáhne, a že už mu nezbývá z aktivního závodění moc času. Jeho kontrakt s UFC vypršel zároveň s jeho víkendovým zápasem, ale brazilský veterán by přece jen rád ještě jeden, poslední zápas.

A nejraději by kariéru zakončil soubojem právě s Diazem. Ten totiž Maiu zmínil také na pozápasové konferenci a složil mu velkou poklonu:

„Mám hodně úcty k takovým chlapům (jako je Demian Maia),“ přiznal se Nate. „Nevyhledávám takové zápasy (s nimi), cítím, že jsem v podstatě na stejné straně jako oni. Cítím, že reprezentuju tu samou věc – jiu-jitsu. Neřekl bych, že bych chtěl bojovat s Demianem Maiou. Myslím, že je skvělý.“

I přestože by Diaz kvůli vzájemnému respektu s Maiou nerad zápasil, brazilský veterán by takový zápas naopak přivítal. Diazovi tak na svém instagramu vysvětlil, že by pro něj byla čest zakončit kariéru v oktagonu právě s ním:

„Viděl jsem, že jsi mě zmínil na tiskové konferenci a myslím si, že jsi taky skvělý bojovník, který reprezentuje jiu-jitsu a na nic si nehraješ. To respektuju.

Vím, že v sobě mám ještě jeden zápas a není tajemstvím, že se v UFC cítím jako doma a chtěl bych tady ukončit svoji kariéru. Nevím, jestli mi dají ještě jeden zápas, ale jestli ano, byl bych poctěn odbojovat můj poslední MMA souboj s tebou, s někým, kdo jde vždycky bojovat, kdo reprezentuje BJJ a koho respektuji.

Měl jsem dlouhou kariéru, bojoval jsem v podstatě s každým a hrdě jsem reprezentoval jiu-jitsu nejlépe jak jsem dovedl. Jestli budu mít ještě jeden zápas, nechci ho zahodit s někým, koho nerespektuju. Takže pokud to chceš a pokud to chce UFC, pojďme to udělat, byl by to můj poslední tanec. Respekt!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Demian Maia (@demianmaia)

Demian Maia má skvělé jméno a spoustu respektu má také u šéfa UFC, Dany Whitea, který ale po turnaji řekl, že další zápas od Demiana Maii už nečeká:

„Myslím, že to byl jeho poslední zápas (v UFC). Byl to jeho poslední zápas na jeho smlouvě. Je mu 44 let. Byl skvělý, dokázal vzít lidi na zem, škrtil je, chytil je a zkroutil, dokud to nevzdali. Dneska to nedokázal. Je mu 44 let. Je to skvělý chlap, měl skvělou kariéru. Ano, řekl bych, že je to asi konec.“

Jestli Demiana Maiu v UFC ještě uvidíme zápasit tak není jisté, ale brazilský veterán by si určitě po 14 letech v UFC zasloužil svůj zápas proti velkému jménu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nathan Diaz (@the_diaz_world_209)

Sám Nate Diaz po svém zápase s Leonem Edwardsem prozradil, že teď chce být aktivní, a že chce bojovat co nejdříve:

„Chci bojovat za tři nebo čtyři měsíce, jsem připravený do toho naskočit. Jenom se musím vyléčit. Kdybych nebyl rozsekaný, tak bych byl zpátky hned další týden. Zároveň Nate řekl, že o svém dalším soupeři musí popřemýšlet, a že pak se uvidí:

„Nikoho konkrétního nemám v hlavě, půjdu zpátky domů, kouknu se co je v kurzu, kdo co dělá a kdo chce bojovat. Jestli to bude dávat smysl a jestli to bude dobrý nápad pro obě strany, pojďme tancovat.“

Na tuto výzvu se kromě Demiana Maii okamžitě přihlásil také bojovník lehké váhy Dan Hooker, který by se „stocktonským gangesterem“ rád poměřil síly:

„Netancuju, ale můžeme dát boogie,“ napsal Hooker na Twitter směrem k Diazovi.

Je otázkou, jestli bude Nate Diaz skutečně aktivním, protože většinou stíhá v průměru 1, maximálně 2 zápasy za rok.

Zdroje:  mmajunkie.com , mmanews.com

Nejnovější články