Video: Kamaru Usman se připravuje s Justinem Gaethjem na obhajobu svého titulu. A oba borci se vůbec nešetří

Video: Kamaru Usman se připravuje s Justinem Gaethjem na obhajobu svého titulu. A oba borci se vůbec nešetří zdroj: Profimedia

Ocel brousí ocel - Justin Gaethje a Kamaru Usman si dávají pořádně do těla.

Do UFC 251 zbývají necelé dva týdny a současný šampion welterové váhy Kamaru Usman je v plném tréninkovém nasazení. 12. července se totiž utká s týmovým kolegou Gilbertem Burnsem a bude chtít obhájit svůj šampionský pás. Kvůli tomu dokonce změnil tréninkový kemp (psali jsme o tom tady) v Sanford MMA a odjel se připravovat do Colorada ve společnosti takových hvězd, jako je Justin Gaethje nebo Rose Namajunas, pod vedením kouče Trevora Wittmana.

Právě s prozatímním šampionem lehké váhy Justinem Gaethjem má Kamaru Usman kvalitní tréninky a nedávné video, které dal Justin Gaethje na Instagram ukázalo, že Usman ani Gaethje na intenzitě nešetří. Trevor Wittman, hlavní kouč, se v pozadí jen potutelně směje, jak si oba dva borci dávají do těla.

Oba šampioni se na videu mlátí hlava nehlava a nakonec si vyměňují úder za úder do žeber. K videu Justin připsal:

„Ocel ostří ocel. Jak moc byste zaplatili za to vidět pár kol těchto sparringů? Kamaru Usman vypadá jako pořádný zabiják. Jsem rád, že ho tady mám. Jsme prostě dva kluci, co se baví.“

Kamaru Usman dokázal vyhrát 15 zápasů za sebou, z toho 10 zápasů v UFC. Porazil ty nejlepší ve své divizi – Demiana Maiu, Rafaela dos Anjose, Tyrona Woodleyho a naposledy vyhrál ve strhujícím zápase i nad Colbym Covingtonem. Z celkových 17 zápasů jich vyhrál 16 a prohrál pouze jednou, na začátku své kariéry.

Jeho nynější soupeř Gilbert Burns dlouhou dobu zápasil v lehké váze, ale nakonec zjistil, že welterová váha mu sedí mnohem více a v posledních zápasech vypadal skvěle. Demiana Maiu porazil na krásný knockout v prvním kole a Tyrona Woodleyho udolal přesvědčivě na body. Kamaru je ale přece jen velké sousto a bude zajímavé sledovat, jak si s takovým bojovníkem Gilbert poradí.

Justin Gaethje nedávno překvapil svět MMA a porazil Tonyho Fergusona, přičemž získal pás prozatímního šampiona lehké váhy. V září jej čeká zápas s neporaženým dagestánským šampionem Khabibem Nurmagomedovem, o pás šampiona lehké váhy a Justin si na Khabiba věří. Je pravda, že Gaethje bude pravděpodobně pro dagestánského šampiona dosud nejtěžším soupeřem a bude se jednat o jeden z nejočekávanějších zápasů.  

Zdroje:  Justin Gaethje - instagram

Nejnovější články