Video: Připomeňte si, jak Kamaru Usman zlomil čelist Colbymu Covingtonovi v extrémně vyrovnaném zápase

Video: Připomeňte si, jak Kamaru Usman zlomil čelist Colbymu Covingtonovi v extrémně vyrovnaném zápase Usman - Covington, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Kamaru Usmana za chvíli čeká další obhajoba titulu. Podívejte se, jak si před rokem poradil s Colby Covingtonem v jejich epické bitvě.

Šampiona welterové divize UFC, Kamaru Usmana, čeká jeho třetí obhajoba titulu a tentokrát se mu jej pokusí vzít Gilbert Burns. Zápas mezi těmito špičkovými bojovníky welterové váhy se bude konat následující víkend a tak si teď můžeme připomenout Usmanovu první obhajobu šampionského pásu, proti Colbymu Covingtonovi, která se konala koncem roku 2019.

Asi není třeba připomínat, že mezi Covingtonem i Usmanem tehdy byla (a pravděpodobně stále je) hodně zlá krev, a že tihle borci svoji nevraživost rozhodně nepředstírali. Podle toho také vypadal jejich vzájemný zápas, který byl až do posledního okamžiku velice vyrovnaný a plný tvrdé akce.

Ačkoliv jsou oba borci především wrestleři, v podstatě svoje wrestlerské schopnosti v průběhu celého zápasu nepoužili a nechali za sebe mluvit svoje pěsti a kopy. Bylo to dáno především tím, že jak Kamaru, tak Colby věděli, že by bylo velice těžké toho druhého dostat na zem a kdyby se pokus o takedown nepovedl, stál by je drahocennou energii, kterou potřebovali na pětikolovou bitvu.

Ta se nesla ve velice rychlém tempu a jak Usman, tak i Covington se trefovali tvrdými údery, z nichž každý měl potenciál uspat toho druhého. První dvě kola byla velmi vyrovnaná, ale o něco více z nich přece jen měl Covington, který i podle bodových rozhodčích tato úvodní kola vyhrál.

Ve třetím kole ale začal Usman Covingtonovi dominovat. Neustále jej okopával svým frontkickem do břicha a bral tak Covingtonovi kyslík. Navíc mu svým dlouhým zadním direktem zlomil čelist, což Covington nedal nijak znát a zmínil se o tom až svým trenérům v pauze mezi koly.

Jestli se však Colbymu Covingtonovi nedá něco upřít, je to jeho bojovnost a silná vůle. I se zlomenou čelistí totiž vlétl do čtvrtého kola a vůbec Kamaru Usmana nešetřil. Oba bojovníci do sebe naběhli a začala divoká přestřelka. Covington svými údery dokázal Usmanem otřást a vypadalo to, že má navrch. Ale Usman byl také odhodlaný nechat v zápase všechno a závěr kola patřil spíše jemu.

Jelikož byl celý zápas extrémně vyrovnaný (po čtvrtém kole měli bodoví rozhodčí na svých skórovacích kartách remízu), bylo jasné, že se bude rozhodovat v posledním kole.

To pokračovalo šílenou a vyrovnanou bitkou, ale na konci kola přece jen Usman převzal otěže a zadním direktem posadil Covingtona na zadek. Ten se sice zvedl, ale jen proto, aby byl sražen ještě jednou. Usman do něj na zemi začal bušit a v momentě, kdy se na okamžik Covington přestal hýbat, rozhodčí zápas zastavil.

Kamaru Usman tak nenechal nic v rukou rozhodčích a nedal si svůj šampionský pás vzít. Jak dopadne jeho další obhajoba proti nebezpečnému brazilskému bojovníkovi Gilbertu Burnsovi se dozvíme už v neděli, kolem 6. hodiny ranní.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články