Video: Unáhlený zásah rozhodčího připravil bojovníka o vítězství

Video: Unáhlený zásah rozhodčího připravil bojovníka o vítězství Daniel Lacerda vs. Edgar Chairez | zdroj: Profimedia

Ani rozhodčí v nejslavnější MMA organizaci nejsou neomylní. Chris Tognoni ukončil zápas předčasně a po zhlédnutí videozáznamu musel své rozhodnutí přehodnotit.

Jedenáct vítězství před limitem a pouze jediná porážka (navíc kvůli zranění ramene), taková byla bilance Daniela Lacerdy, když jej na konci roku 2021 angažovalo UFC. Jenže tam brazilský mladík tvrdě narazil. Třikrát prohrál na TKO, jednou na submisi. Většina fighterů by si tedy na jeho místě musela hledat angažmá jinde. On ale dostal další, s velkou pravděpodobností poslední, šanci. Na turnaji Noche UFC ho čekal souboj s Mexičanem Edgarem Chairezem, který si premiéru v nejslavnějším oktagonu odbyl teprve v červenci, na japonce Tairu ale nestačil.

Lacerda se před zápasem nechal slyšet, že se tentokrát bude snažit svůj divoký styl krotit a pojede víc na jistotu, aby mu výhra neunikla. To se mu ale nakonec nepovedlo, konec v UFC ale ani tak nejspíš nepřijde.

Sedmadvacetiletý Brazilec začal dobře a zdálo se, že má nad Chairezem v postoji navrch. Přesto se v půlce první pětiminutovky rozhodl, že raději přenese boj na zem. To se mu sice povedlo, jenže Mexičan se po chvíli dostal zpět na nohy. Lacerda se s tím odmítal smířit a okamžitě ho přišpendlil na pletivo a pokoušel se o single-leg takedown. Chairez ale i na jedné noze dokázal udržet balanc a následně se mu podařilo chytit gilotinu a přetočit Brazilce zády k pletivu. 

Rozhodčí tedy k bojovníkům přiskočil, aby dění sledoval z bezprostřední blízkosti. Do tváře Brazilci neviděl, ale když se mu po chvíli najednou svěsila ruka, raději zápas okamžitě ukončil. Překvapený Lacerda ale okamžitě dával najevo, že to bylo předčasně. 

Bylo jasné, že jeden z bojovníků bude z klece odcházet s pocitem křivdy. Nakonec jím byl Chairez, rozhodčí se totiž u videozáznamu shodli, že Chris Tognoni v kleci pochybil a měl se nejprve ujistit, že je Lacerda skutečně v bezvědomí. Sudí to uznal a v kleci se Lacerdovi prostřednictvím tlumočnice omluvil. To by ale zasloužil i Chairez, kterého pravděpodobně připravil o vítězství, od něhož ho nejspíš dělily jen vteřiny. Mexičan se ale nijak nerozčiloval a vypadalo to, že si s Brazilcem domluvili odvetu, která bývá v podobných případech nepsaným pravidlem.

Nejnovější články