Vstávej, na zemi se bojovat nebude! Američan soupeře totálně rozkopal, povedlo se mu to už podruhé

Vstávej, na zemi se bojovat nebude! Američan soupeře totálně rozkopal, povedlo se mu to už podruhé Cub Swanson vs. Jonathan Martinez | zdroj: Profimedia

Přesně před rokem jsme psali o tom, jak Jonathan Martinez zvítězil tím, že soupeři rozkopal nohu. Stejná strategie mu teď vyšla podruhé, čímž vyrovnal rekord UFC.

Leg kicky, neboli kopy do nohou soupeře, jsou k vidění skoro v každém MMA zápase. Hodně rychle totiž dovedou omezit pohyblivost soupeře, čímž otevírají cestu pro jiné typy útoků. Jen ojediněle se ale stane, že se jedná přímo o finální techniku boje, která boj ukončí. Jonathanu Martinezovi se to povedlo před rokem, kdy takto zničil veterána Cuba Swansona.

Proto by se čekalo, že se každý jeho další soupeř v přípravě zaměří i na to, aby se rozkopat nenechal. Adrian Yanez si přesto s Američanovými kopy nevěděl rady. Těžko říct, zda je podcenil, anebo udělal tu zásadní chybu, že si jejich devastační účinek uvědomil až ve chvíli, kdy už bylo pozdě. Sem tam se mu podařilo uskočit, šest prvních lowkicků ale prošlo, až ten sedmý narazil do bloku v podobě zvednuté nohy. A hned vzápětí se ukázalo proč, neboť Yanez po dalším kopu začal poskakovat na jedné noze.

Martinez z opačného gardu útočil výhradně zadní levou nohou, kopy ani nepotřeboval maskovat za údery. Po patnáctém šel Yanez k zemi. Američan si ho ale nechal postavit, do konce kola mu pak stihl do stehna zasadit ještě další čtyři lowkicky.

Bylo jasné, že pokud Yanez ve druhé pětiminutovce něco zásadně nezmění, bude to pro něj s velkou pravděpodobností konečná. Začal tedy být o dost aktivnější v útoku, jenže stačily tři kopy a šel k zemi. Martinez si ho opět nechal postavit a pokračoval v demolici, po dalších deseti trefách do stejného místa byl konec a Yanez si krom porážky z boje pravděpodobně odnesl i poranění kolene.,

Vítěz z toho velkou radost neměl. Po zápase prozradil, že mezi ním a Yanezem nebyla žádná zlá krev a dokonce společně shazovali váhu. "Cítil jsem se fakt blbě, díval jsem se na rozhodčího, ať už to zastaví. Myslím, že dvakrát nebo třikrát zakřičel. Prostě jsem z toho neměl dobrý pocit," vylíčil, jak zápas prožíval přímo v kleci.

Příště by rád změřil síly s divizní dvojkou Merabem Dvalishvilim. To se mu s největší pravděpodobností nepodaří, jelikož sám zatím není ani v nejlepší desítce. Šestá výhra v řadě by ho ale měla posunout do vybrané společnosti, v žebříčku se to teď před ním hemží samými zajímavými jmény. Dostane někoho z nich také na legkicky a vytvoří nový rekord UFC? (Aktuálně se o první místo dělí s Edsonem Barbozou).

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články