„Vykopnul mi játra z těla,“ říká Cerrone, který se bude chtít pomstít kamarádovi Pettisovi na UFC 249

„Vykopnul mi játra z těla,“ říká Cerrone, který se bude chtít pomstít kamarádovi Pettisovi na UFC 249 zdroj: Getty Images

Oba jsou kamarádi, ale i přesto proti sobě znovu nastoupí do klece. Podívejte se, jak dopadl jejich první duel před 7 lety.

Donald „Cowboy“ Cerrone se už tuto sobotu utká s Anthony „Showtime“ Pettisem na UFC 249 a tenhle zápas bude mít příchuť odplaty. S Pettisem se totiž utkal už v  roce 2013 a tehdy s  ním „Showtime“ docela zametl. Oba borci se střetli v  souboji o post vyzyvatele lehké váhy a vítěz se měl utkat s  tehdejším šampionem Bensonem Hendersonem.

Pettis i Cerrone byli tehdy velice dobře rozjetí a vystoupali až na špičku lehké divize. Pettis byl bývalý šampion organizace WEC (kterou odkoupilo právě UFC a většinu bojovníků začlenila do svého žebříčku) a na svém kontě měl 15 vítězství a jen 2 porážky. Navíc už v  té době předváděl neuvěřitelné kousky a v  předchozím zápase knockoutoval výstavním highkickem Joe Lauzona.

Také Cowboy byl tehdy ve skvělé formě a do té doby vyhrál 19 zápasů, přičemž porážku okusil jen 4 krát. A také Cowboy ve svém předchozím zápase zvítězil pomocí highkicku, když jím srazil k  zemi Melvina Guillarda a dokončil jej údery.

Pettisovi i Cowboyovi šlo o hodně a jak je známo, Cerrone je skvělý bojovník, ale když jde o velké zápasy, jeho hlava jej zradí a on většinou prohraje.

Samotný zápas zvládl Pettis po taktické stránce bravůrně. Po počátečním oťukávání si všiml, že by mohl Cerronemu propašovat svůj tvrdý levý roundkick přímo na žebra. Přetočil se proto do druhého střehu, kde měl levou nohu vzadu, aby byl jeho levý roundkick silnější. Čekal na správnou příležitost a ta přišla zrovna když se Cowboy chystal zaútočit svým jabem a nechal svá žebra naprosto odkrytá. Pettis vypálil svůj roundkick a na výrazu Cowboye šlo ihned poznat, že tahle rána mu nechutnala. Pettis to samozřejmě viděl a začal se soustředit na jeho spodek. Za chvíli vypálil ještě jeden roundkick přímo na játra a to už bylo na Cowboye moc. Svalil se na zem, kde jej Pettis dobil několika údery a slavil vítězství i bonus za KO večera. V  následujícím zápase Pettis dokonce získal od Bensona Hendersona šampionský pás, když jej úpáčil v  prvním kole na armbar.

Od svého prvního souboje urazili oba borci dlouhou cestu, která střídala vítězství i porážky. Cerrone i Pettis se mezitím stali přáteli, kteří spolu často trénují a tráví spolu i čas mimo gym.

„Je to stoprocentně můj kámoš,“ řekl o Pettisovi Cowboy pro MMA Junkie. „Bavíme se spolu neustále“. Ani jeden z  bojovníků si ale rány obdržené v kleci nebere osobně a na jejich přátelství to nebude mít vliv. I přesto by však Cowboy rád vrátil svému kamarádovi porážku a oplatil mu „játrovku“, kterou od něj před sedmi lety obdržel:

„Vykopnul mi játra z  těla. Bylo to nahouby. Samozřejmě, vždycky chceš pomstít svoji prohru, ale i stylově je to dobrý zápas. Bude to dobrý zápas se spoustou srandy. A je to zápas, který lidi chtějí vidět.“

„Jdu si tam pro výhru,“ dodal sebejistě Cowboy. „Tři prohry za sebou jsou ten nejhorší výsledek, který jsem kdy měl. Je to šílený a divoký sport, jednou jsi nahoře, jednou jsi dole. V zápasech na poslední chvíli vynikám. Chci vyhrát. Udělat to, co umím. Těším se na tento zápas.“

O motivaci vyhrát u Cowboye není pochyb a má pravdu, že v  zápasech na poslední chvíli mu to jde. Navíc když mezi ním a jeho soupeřem není „zlá krev“ a „o nic nejde“, to jsou zápasy, kde Cowboy září nejvíce.

Zápas se oproti minulému bude konat ve welterové váze (pod 77 kg). V  současné době sice ani jeden nemůže pomýšlet na šampionské tituly, ale pořád oba dělají skvělé zápasy, u kterých se žádný fanoušek nenudí a jejich střet bude určitě stát za to.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články