Vyšetřování v UFC, ve vzduchu visí sázkařský podvod

Vyšetřování v UFC, ve vzduchu visí sázkařský podvod Shayilan Nuerdanbieke - Darrick Minner | zdroj: Profimedia

Darrick Minner nastoupil do zápasu i s nepříjemným zraněním, což zřejmě zásadně ovlivnilo sázky.

Jeden ze zápasů posledního turnaje UFC zahalil stín možného podvodu. Podle sportovního serveru ESPN začala americká společnost U.S. Integrity, která se zabývá kontrolou sportovních sázek, vyšetřovat pozadí duelu mezi Shayilanem Nuerdanbiekem (známým také pod zkráceným jménem Sha Yilan) a Darrickem Minnerem.  

V sobotu začaly na sociálních sítích kolovat zvěsti o Minnerově zranění, jež se nakonec potvrdily i v zápase. Američan se totiž hned po prvním kopu chytil s bolestivou grimasou za nohu, čehož Sha Yilan využil, položil ho na zem a tvrdými lokty si po minutě a sedmi vteřinách připsal vítězství na TKO. A přesně na takový výsledek přijímaly o víkendu americké sázkové kanceláře nezvykle velké množství vkladů.

Peníze na výhru čínského bojovníka knockoutem v prvním kole se prý doslova hrnuly a sázkaře neodradilo ani razantní snížení kurzu. Kanceláře proto upozornily U.S. Integrity, které s podezřením na možné podvodné jednání v den zápasu doporučilo ukončit příjem sázek.

„Naším cílem je jako vždy co nejdříve informovat odvětví o jakékoli potencionální nekalé, abnormální nebo podezřelé činnosti, aby mohlo co nejrychleji přijmout opatření,“ prohlásil prezident U.S. Integrity Matthew Holt. „V tomto případě věříme, že jsme pozastavením několik hodin před začátkem zápasu možná pomohli zabránit tomu, aby se k nám dostaly další podezřelé sázky.“

Celý případ je nyní ve vyšetřování, a proto Holt nechtěl prozradit žádné detaily. Podle ESPN je však celá akce zaměřená především na Minnera, jehož koleno bylo prý už před duelem ve velice žalostném stavu a prohra byla hodně očekáváná, čehož se v případě úniku informací dalo využít právě na poli sázek. V Američanově týmu navíc jako jeden z trenérů působí bývalý bojovník James Krause, který je známým aktivním sázkařem a provozuje několik kanálů na sociálních sítích, kde zveřejňuje své tipy, což celé situaci úplně nepomáhá. Ke kauze se odmítl vyjádřit.

Vedení UFC, jenž nedávno oficiálně zakázalo svým bojovníkům i jejich týmům sázet na zápasy organizace, dnes vydalo tiskové prohlášení, ve kterém stojí, že plně podporují nynější vyšetřování a jsou připraveni ke spolupráci a k případnému tvrdému potrestání. Zároveň však podotýkají, že momentálně nemají žádný důvod domnívat se, že by se některý ze sportovců choval neeticky nebo nezodpovědně.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články