Whittaker zkritizoval poslední výkon Adesanyi, ten mu to ihned vrátil zpět i s úroky

Whittaker zkritizoval poslední výkon Adesanyi, ten mu to ihned vrátil zpět i s úroky První zápas vyhrál Adesanya, brzy se ale dočkáme odvety a Whittaker slibuje odplatu. | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion střední váhy UFC Robert Whittaker se v trash talku nikdy nevyžíval, tentokrát si však rýpnutí do svého někdejšího přemožitele neodpustil. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Whittaker se s Adesanyou v oktagonu potkal v říjnu roku 2019. Ve vyhroceném zápase, který na stadion v Melboune přilákal více než 57 tisíc diváků, ale padl KO a přišel o svůj šampionský pás. Ačkoliv pak novozélandský rodák reprezentující Austrálii ihned naskočil zpět do vítězného sedla, cestu za odvetou si musel proklestit skrz elitní soupeře. Tilla, Cannoniera i Gasteluma porazil dominantně na body a svému přemožiteli jasně vzkázal, že už ho dál přehlížet nemůže.

Adesanya dal ale raději přednost Italovi Vettorimu. Volbu odůvodnil tím, že nechtěl čekat do podzimu, až bude "Bobby Knuckles" připraven bojovat. Po relativně snadném bodovém vítězství ale svého rivala v pozápasovém rozhovoru vyzval. "Tentokrát si to musíme dát v Aucklandu, v mém teritoriu." Bohužel pro novozélandské fanoušky ale tato možnost nevypadá reálně a Dana White na tiskové konferenci po UFC 263 potvrdil, že se tento megazápas bude muset s největší pravděpodobností odehrát jinde. Oba bojovníci už každopádně rozjeli vlastní "promo".

"Když se podíváte na ten zápas proti Vettorimu, tak jde vidět, že není nedotknutelný," prozradil Whittaker pro Daily Telegraph svůj názor na poslední výkon svého soka, který samozřejmě bedlivě sledoval. "Jen to upevnilo fakt, že je jen člověk. Je trefitelný. Vlastně mi připadalo, že jeho výkon byl jen průměrný. Ne průměrný ve smyslu, že by byl špatný, ale zkrátka nikdy neudělal víc, než musel. Neudělal nic bombastického. Dělal jen to nezbytné, což je dobrý přístup. Ale určitě tě to nedostane na pozici bohů. On určitě bůh není. Je to velmi dobrý bojovník, o tom žádná, ale není tak dobrý, jak si o sobě myslí."

Rozhovor samozřejmě neušel Adesanyovi, který okamžitě reagoval a vybídl k zamyšlení. "Pokud já nejsem tak dobrý, jak si o sobě myslím, tak co to potom dělá z tebe?" napsal pod fotku, na níž svému soka trefuje finálním úderem. A později na Twitteru dodal: "Možná pro tebe nejsem Bůh, ale pokřtil jsem tě." 

Israel Adesanya - Robert Whittaker zdroj: Profimedia

Ačkoliv se zápas pravděpodobně odehraje až na podzim a konkrétní datum ještě není známé, už teď je jasné, že o ostré slovní výměny před odvetou rozhodně nouze nebude a pravděpodobně půjde o jeden z nejsledovanějších MMA zápasů v historii.

Zdroje:  Dailytelegraph.com.au

Nejnovější články