Youtuber KSI nejspíš přijde o vítězství v boxu, soupeře totiž knockoutoval loktem

Youtuber KSI nejspíš přijde o vítězství v boxu, soupeře totiž knockoutoval loktem KSI vs. Joe Fournier | zdroj: Profimedia

Talentovaný Angličan sice předvedl dobrý výkon, jeho vítězství ale bylo proti pravidlům a měl by o něj přijít.

Angličan nigerijského původu Olajide William Olayinka Olutunji, známý spíše pod přezdívkou KSI, je další z řady celebrit, které se rozhodly fušovat do bojových sportů. 29letý mladík se stal jedním z nejúspěšnějších youtuberů, následně vydal několik rappových alb a před pár lety nalezl zlatou žílu v boxu. Mimo jiné se dvakrát utkal s Loganem Paulem a snaží se vyhecovat k souboji i jeho mladšího bráchu Jakea. Na rozdíl od něj ale většinou nastupuje proti neadekvátním soupeřům, na nichž sbírá jednoduché výhry. Naposledy dokonce dvě během jednoho večera.

Tentokrát měl před sebou papírově asi nejtěžší zkoušku dosavadní kariéry. Joe Fournier totiž býval profesionálním boxerem a krom exhibičního utkání s Davidem Hayem nepoznal mezi profíky přemožitele. Přesto KSI od začátku zápasu působil jako ten zkušenější a techničtější boxer. Skvěle kontroloval vzdálenost a o jeho sebevědomí svědčily i ruce, které držel proklatě nízko.

Když se ho Fournier snažil ve druhém kole chytit do klinče, poslal ho KSI tvrdě k zemi. Vypadalo to na senzační KO hákem, jenže ze zpomaleného záběru je jasně vidět, že šlo o úder loktem.

Ačkoliv si tedy KSI hned po zápase v ringu začal domlouvat souboj s Tommy Furym, jeho vítězství by mělo být přinejmenším anulováno, spíše ale změněno na diskvalifikaci, ačkoliv nejspíš nešlo o úmysl ale jen nešťastnou náhodu. Vtipně působil jeho promotér, který se na tiskové konferenci snažil vysvětlovat, že šlo o legitimní KO, protože prý Fourniera vypnul úder boxerkou a až pak dopadl loket. Z videí je ale jasně patrné, že tomu tak nebylo.

 

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články