Slavnostní boxerský večer zakončil duel dvou Youtuberů, Logana Paula a KSI

Slavnostní boxerský večer zakončil duel dvou Youtuberů, Logana Paula a KSI Paul Logan vs KSI II | zdroj: Profimedia

V americkém Staples Centre v Los Angels se odehrál bizarní odvetný zápas dvou youtuberských hvězd.

Z jejich prvního zápasu nevyšel ani jeden vítězně, proto bylo jasné, že odveta na sebe nenechá čekat.

Pro Logana Paula, čtyřiadvacetiletého Američana, to byl první profesionální zápas. Logan se momentálně živí jako youtuber. Na internetu působí již od roku 2013, proslavila ho již zaniklá aplikace Vine, kam přidával videa se svým bratrem Jakem Paulem. Když Vine zanikl, přesunul se na Youtube. K devátému listopadu letošního roku činil počet jeho odběratelů neuvěřitelných 20 milionů.

Na Youtube scéně ale nemá nejlepší pověst, jeho prozatím největším skandálem bylo, když se svým štábem odjel natáčet do Japonska do tzv. Lesa sebevrahů, kde natočil a na svůj kanál umístil záběry oběšeného člověka.

Mimo Youtube se objevil i na televizních obrazovkách v několika malých rolích. Občasně se věnuje také hudbě – jeho nejznámějším počinem je asi tzv. diss track, kde útočí na svého bratra Jakea Paula (The Fall of Jake Paul).

Hudbě se však na plný úvazek věnuje jeho soupeř KSI. Tento šestadvacetiletý rapper pochází z Velké Británie, konkrétně z Londýna. Své první album Keep up vydal v roce 2016. Stejně jako Logan Paul je aktivní na Youtube scéně. Počet jeho odběratelů se již také šplhá ke 20 milionům.

Od února 2018 se začal věnovat boxu. Jeho první zápas pro něj skončil vítězně, vyhrál po minutě a 30 vteřinách na TKO. První profesionální zápas byl však pro něj ten, který se odehrál tuto sobotu. To samé platí i pro Logana Paula – i pro něj to byl první profesionální zápas.

I když se oba na zápas svědomitě připravovali, nebylo se moc na co dívat. Oba měli problémy s tím, aby popadli dech. Z Loganovo strany zase párkrát došlo k držení nedovoleným způsobem, což ho stálo dva body a nakonec i vítězství. Nicméně je nutno dodat, že vzhledem k tomu, že ani jeden z nich není profesionální sportovec, tak odvedli výkon, za který se nemusí stydět. Pokud se ale na zápas díváte jako na vrchol boxerského večera, je to spíš bizarní.

Zápas neskončil avizovaným KO ani z jedné strany, odboxovalo se všech šest kol. Rozhodčí nakonec vítězství přiřkli KSI, a to poměrem 2:1. Zatím nebyl ohlášen případný další souboj mezi těmito youtubery. Pro boxerskou komunitu ale vyvstává otázka, zda není tento sport opravdu v krizi, když sahá po takto absurdních zápasech, které sice přitáhnou pozornost širokého publika, ale sotva kvůli kráse boxu…

A perlička na závěr. Zápas bylo možné vidět buď na místě nebo přes placený stream. Mezi youtubery se ale našel jeden, kterému se přes svůj kanál podařilo celý zápas nastreamovat tím, že ho „vysílal“ přes odraz na svých brýlích. Na zápas se tak mohlo podívat přes 11 000 fanoušků, byť podvodem a v pochybné kvalitě.

Zdroje:  CNN , DAZN

Nejnovější články