Olympijská boxerka Claressa Shields zvažuje přechod do MMA

Olympijská boxerka Claressa Shields zvažuje přechod do MMA zdroj: Profimedia

Další zlatá medailistka z Olympiády zvažuje, zda není MMA tou pravou volbou do budoucnosti.

Opět zabrousíme do boxerské sféry, abychom se za chvíli vrátili k MMA. Tento článek se bude točit okolo jména Claressa Shields. Teprve čtyřiadvacetiletá Američanka už dokázala získat v boxu dvě olympijská zlata, je také dvojnásobnou mistryní světa a dokázala jednou zvítězit v rámci Panamerických her.

Teď už jí tradiční sport přestává bavit a chce zkusit MMA. Navíc míří na nejvyšší mety.  Vše vyvolal její sportovní lékař, který se ji snažil povzbudit a motivovat. Dal jí za úkol najít si někoho, kdo jí alespoň trochu vystraší. Shields si vzala tuto radu k srdci a vzpomněla si i na plno spekulativních dohadů, kdy by ji hodně lidí rádo vidělo proti Amandě Nunes. Vše pak sepsala na svůj twitterový účet.

Claressa Shields zdroj: Profimedia

"Tahle pobídka mě donutila zvážit, jestli nevyzkouším UFC. Popravdě už o tom přemýšlím několik let a tohle mě jen dotlačilo k tomu, že jsem se rozhodla to vyzkoušet a udělat. A ohledně spekulací okolo mě a Nunes, mám stejný pocit." Vše navíc podpořil Dana White, který prozradil, že by byl pro, aby se uspořádala ženská verze "The Money Fight." Mužskou už obstaral Conor McGregor s Floydem Mayweatherem.

Shields ale zvažuje, že přejde natrvalo. Nebyla by to první držitelka medaile olympiády, která našla v oktagonu štěstí. Současný šampion muší a bantamové váhy Henry Cejudo má zlato ze zápasu a průkopnice ženské MMA Ronda Rousey zase bronz z juda.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články