Z UFC dostal padáka veterán, kterého McGregor proslavil, aniž by s ním kdy bojoval

Z UFC dostal padáka veterán, kterého McGregor proslavil, aniž by s ním kdy bojoval Conor McGregor si tiskové konference vyloženě užívá, mnozí jeho kolegové nikoliv | zdroj: Profimedia

Byl jedním z nejdéle sloužících válečníků v UFC, jeho zápasy diváky vždy bavily. Jenže výsledkově to v posledních letech byla bída, a tak UFC přestalo mít zájem.

Dostat se do prestižní zámořské soutěže UFC je pro mnohé bojovníky nesplnitelný sen, ještě těžší je ale se mezi elitní konkurencí udržet. Obzvlášť v posledních letech je navíc organizace celkem nekompromisní a bez mrknutí oka se zbaví i velkých jmen. V minulosti tak byli odejiti například Junior dos Santos či Yoel Romero a nyní přišla řada na další známou tvář.

Jeremy Stephens se do povědomí širší veřejnosti zapsal v roce 2016 během předzápasové tiskové konference, kde se nečekaně pokusil vyzvat Conora McGregora. "Kdo je dopr***e ten chlap?" uzemnil ho ale pohotově Ir a jedna z nejpamátnějších MMA hlášek byla na světě.

Američan mu to o něco později vrátil, když se vyfotil s jeho matkou a na sociálních přidal vzkaz "tvá mamka ví, kdo to dopr***e je", který doplnil o emotikon zdviženého prostředníčku.

Jenže, jak i McGregor s odstupem let přiznal, Stephens byl především skvělý bojovník. V UFC působil již od roku 2007 a celkově zde absolvoval neskutečných 34 bitev. A byť se mu nikdy nepodařilo nasbírat více než tři výhry v řadě, jeho zápasy patřily většinou k ozdobám turnajů. Jeremy totiž netaktizoval a chodil se prostě bít. O tom svědčí i to, že si celkem desetkrát odnesl bonus za výkon nebo zápas večera. V průběhu kariéry navíc změřil síly s většinou těch nejlepších, v životopise má jména jako Aldo, Oliveira či Holloway.

Jeremy Stephens vs. Doo Hoo Choi zdroj: Profimedia

Jenže v posledních pěti zápasech (pokud nepočítáme první souboj s Rodriguezem, který po 15 vteřinách skončil bez výsledku) prohrál, a tak nad ním visel velký otazník. UFC se nakonec rozhodlo s ním smlouvu neprodloužit.

Stephens ale nemusel smutnit dlouho, protože po něm údajně ihned skočila organizace PFL, kde se formou turnaje bojuje o lukrativní prémii milion dolarů. V této organizaci letos uvidíme také českou bojovnici Martinu Jindrovou a spekuluje se též o přestupu Viktora Pešty.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články