Viktor Pešta zřejmě opravdu opouští Oktagon. Do jaké organizace se přesune?

Viktor Pešta zřejmě opravdu opouští Oktagon. Do jaké organizace se přesune? Viktor Pešta slaví svůj šampionský titul v polotěžké váze. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Výhrou nad německým “Terminátorem” si Viktor Pešta podmanil domácí scénu a nesmazatelně se zapsal do historie jako jeden z prvních šampionů organizace Oktagon MMA. Zdá se ale, že se s promotéry nedohodnul na prodloužení smlouvy, chystá se snad na dobývání cizího území?

Viktor Pešta si loni v září došel pro skalp německé jedničky polotěžké váhy –⁠ Stephana Puetze, čímž se zároveň stal šampionem Oktagonu. Krátce po turnaji pochválil organizaci celého večera, nadšení neskrývali ani trenéři ze Spojených států, kteří ho na důležitý zápas doprovázeli. Pešta dokonce nabízel, že domluví návštěvu dalších bojovníků ze Sanford MMA. Pak ale přišlo jisté vystřízlivění, když promotéři oznámili, že se Viktor s Puetzem utká ještě jednou v rámci první obhajoby.

Šampion polotíhy avizoval, že ho odveta nikam neposune, raději by zápasil s jiným soupeřem. Hlavně mu ale vadilo, že Oktagon zápas oznámil, aniž by jej on sám spolu s managementem odsouhlasil, podobné věci se navíc údajně staly už několikrát. Rozhodl se tedy, že se proti oznámení ohradí, tím ovšem promotérům velkou radost neudělal. “Ondra říkal, že to bere jako podpásovku, že se ho to dotklo a podobně, to mě samozřejmě trochu mrzí, ale mě se to také dotklo, velmi mě to naštvalo,” řekl v reakci na slova Ondřeje Novotného.

Nyní se zdá, že se stále nepodařilo urovnat vztahy, alespoň to naznačují slova promotéra organizace RFA –⁠ Borise Marhanského, jenž poskytl komentář pro server Československé MMA. “V posledních týdnech jsme s jeho manažerem jednali o vícero věcech, myslím si, že jsme vybudovali velmi korektní a profesionální vztah. To je v tomto byznysu velmi důležitý element.”

Viktor v prosinci prozradil, že s Oktagonem nemá podepsanou smlouvu na další zápasy. Boris Marhanský tedy evidentně využil příležitosti a bojovníka skrze jeho management oslovil. “Máme o Viktora velký zájem, však je to obrovské jméno česko-slovenské MMA scény, hlavně je známé i ve světě. Proto věřím, že se jednou v naší organizaci ukáže, byl by to pro nás úspěch mít tak kvalitního bojovníka.”

Z vyjádření vyplývá, že se na angažmá v RFA nedomluvili. Marhanský si navíc myslí, že se Pešta na domácí scéně jen tak neobjeví. “Jsem přesvědčený, že v nejbližší době Viktora na domácí scéně určitě neuvidíme, ale více bych se k tomu aktuálně nechtěl vyjadřovat.” Promotér následně odmítl sdělit další podrobnosti. “Víc se k našemu jednání nemohu vyjádřit. Věřím, že až se Viktor bude vracet na domácí scénu, budeme moct jeho managementu nabídnout co nejlepší podmínky, takže se ukáže právě u nás. Držíme mu však palce v novém působišti, bezpochyby má na to, aby tam dosáhl na co nejlepší úspěch.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Marhanský přímo mluvil o novém působišti, kam by se Pešta mohl přesunout? O dalších organizacích se zmiňoval minulý rok v létě. Jako hlavní cíl označil návrat do UFC, jedním dechem ale dodal, že je potřeba promotéry něčím zaujmout, například dlouhou šňůrou výher, čímž se momentálně pochlubit nemůže. Na druhou stranu je ale šampionem prestižní evropské organizace, navíc díky výhře nad německou jedničkou polotěžké váhy, to už zní docela dobře.

Nabídky ovšem chodí také od dalších organizací, třeba z ruské ACA, kde působí jeho přemožitel Michal Martínek nebo Tomáš Deák. O ni ale Viktor nestojí, zápasy v ruských organizacích ho dle jeho vlastních slov nenaplňují. “Celkově to pořízení s Rusama je takový všelijaký.” Více by ho lákalo KSW, i z polské strany přišlo několik nabídek, ale jelikož šlo o zápasy na poslední chvíli, raději odmítnul. “Ale vědí o mně, kdybych to s nimi nějak řešil, tak by se tam dal domluvit zápas.” Velkým favoritem je ONE Championship, zde oceňuje jejich progresivní přístup ke shazování váhy před zápasem, zároveň je rád, že se upřednostňuje sportovní výkon před “komedianstvím”. V neposlední řadě se nabízí Bellator nebo třeba PFL.

Těžko říct, kde Viktor nakonec zakotví, je ovšem téměř jisté, že zůstane v polotěžké váze, v níž se našel. To ostatně dokazují jeho poslední úspěchy.

Zdroje:  Československé MMA

Nejnovější články