Zachránil rodiče z hořícího domu, první šampion těžké váhy UFC teď ale sám bojuje o život

Zachránil rodiče z hořícího domu, první šampion těžké váhy UFC teď ale sám bojuje o život zdroj: Profimedia

Zachoval se jako hrdina, sám však musel být letecky transportován do nemocnice.

Bývalá hvězda organizací UFC či Pride a “pionýr ground & poundu” Mark Coleman byl ve středu hospitalizován poté, co zachránil své rodiče z hořícího domu. Už to by sám o sobě byl šíleně hrdinský kousek, ale bývalý šampion se pak do domu ještě jednou vrátil, aby ven dostal také svého psa. 

Dobrou zprávou je, že život rodičů se mu povedlo zachránit. Psí člen rodiny ale už takové štěstí neměl a zahynul v plamenech, Coleman se navíc nadýchal kouře a musel být okamžitě letecky transportován do nemocnice, kde teď bojuje o svůj vlastní život.

“Děkuji bohu, že jsme naživu. Modlete se za Marka! Díky všem hasičům, policistům, červenému kříži a hlavně naší rodině. Bez vás bychom to nezvládli, všechny vás milujeme,” napsala na Facebook bojovníkova matka. "Náš táta byl pro nás vždycky hrdinou a znamená pro nás všechno. Byl a vždycky to bude bojovník, nejsilnější člověk, kterého znám. Prosím modlete se za něj a naši rodinu v tomhle extrémně těžkém čase," přidala se jeho dcera.

K situaci se vyjádřil také Colemanův dlouholetý kolega z raných dob MMA Dan Severn, který se s ním před lety v UFC pobil o titul. Ten prohlásil, že ho nepřekvapilo, že Mark vběhl do hořící budovy. “Musíte se podívat na sport, ze kterého Mark pochází. Lidé nás znají jen kvůli MMA, ale netuší, co nám do života přinesl amatérský wrestling. Vážně mě nepřekvapilo, že to udělal, protože vím, jak tvrdou morálku zápasníci mají.” 

Doufejme, že svou nejdůležitější bitvu Coleman zvládne. Pokud se ale někdo smrti nevzdá bez boje, tak je to nejspíš právě první šampion těžké váhy UFC. Během své aktivní kariéry se koneckonců nezalekl nikoho a klidně i několikrát za jeden večer sváděl bitvy proti těm nejlepším z nejlepších, jako byli například Fedor Emelianenko, Randy Couture, Mauricio „Shogun“ Rua, Mirco „Cro Cop" Filipovič či Antonio Rogerio Nogueira. Rukavice pověsil na hřebík v roce 2010 s bilancí 16 vítězství a 10 porážek.

* Aktualizace: Coleman už byl z nemocnice propuštěn a dokonce se zastavil v tělocvičně. 

Zdroje:  theathletic.com

Nejnovější články