Vyhraje Ferguson nebo Gaethje? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 249

Vyhraje Ferguson nebo Gaethje? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 249 zdroj: Profimedia

Po dlouhé době nás čeká další číslovaná karta UFC a ta je napěchovaná skvělými zápasy, koho tipujeme za vítěze my?

UFC 249 slibuje parádní podívanou. Pojďte se společně s námi podívat na jednotlivé zápasy. Kdo si myslíme, že vyhraje a proč?

Justin Gaethje  vs.   Tony Ferguson

Tomáš: Tony Justinovi splní přání a rozseká ho lokty, snad mu i zlomí nos. Bude to strašně divácky atraktivní zápas, nic pro slabší povahy, protože poteče hodně krve. A kvůli tomu to nakonec taky zastaví doktor a Gaethje bude strašně naštvaný.

Vítěz: Ferguson - stopka lékaře

 

Aleš: Vždycky, když jasně vidím, jak někoho Tony rozseká, vzpomenu si na šílený zápas s Landem Vannatou, kde Tony párkrát vrávoral. Od duelu s Justinem čekám pořádnou řežbu, protože ten zná jen jeden způsob boje a to jít dopředu a prostě projít přes soupeřovu palbu. Jestli mu to umožní Tonyho práce s distancem, toť otázka, protože takového dos Anjose na tomhle Tony prostě utopil. Možná se ale Gaethje probuldočí k tomu, aby Tonyho zatlačil a pak… Ne, mám Gaethjeho styl rád, ale myslím, že El Cucuy nakonec zvítězí.

Vítěz: Ferguson - TKO

 

Lukáš: Původně jsem si říkal, že tady není, co řešit, že Tony Justina rozseká na maděru. Ale to měl Justin na přípravu jen pár dní. Teď měl na přípravu 3 týdny a to už je dost podstatný rozdíl. Tony má dobrou ránu, ale nemá ji takovou jako Justin. Tony každého zpráská tak, že pak jeho soupeř vypadá, jako kdyby prošel mlýnkem na maso. Jenže Justin má tohle (sado)maso rád! A čím více dostává, tím více je nebezpečnější. Vytrvalostně je na tom Tony mnohem lépe a pokud Justin zápas neukončí do třetího kola, je pravděpodobné, že prohraje. Ale mám pocit, že Justin Tonymu propašuje svoji tvrdou pravačku (nebo levačku) a uspí ho. Bude mě to mrzet, protože Tony si ten zápas o opravdový titul zaslouží jako nikdo, ale myslím, že to nakonec urve Justin Gaethje.

Vítěz: Gaethje  - KO ve druhém kole

 

Tonda: O výsledku tohoto zápasu přemýšlím od chvíle oznámení. Rozhodně to neskončí na body a rozhodně se bude jednat o postojářskou záležitost a často půjde o frenetickou přestřelku. Stačí si vzpomenout na poslední Tonyho fight s Cowboyem, kdy se oba dva koupali v lázni krve. Justin navíc bude větší výzva než Cerrone a některé jeho údery jsou šílenost. K tomu by měl mít Gaethje výhodu v tom, že se Tony půl roku připravoval především na Khabibovu zem a dost možná nebude mít tolik síly na postoj. Proto si myslím, že nakonec Gaethje Fergusona přetlačí, ale neodvážím si tipnout, ve kterém to bude kole.

Vítěz: Gaethje - TKO

Cejudo vs Cruz zdroj: Profimedia

Henry Cejudo (c)  vs.    Dominick Cruz


Tomáš: Ačkoliv Henry “musí” hrát blbce, je to sakra dobrý bojovník. I když bych Cruzovi přál návrat na vrchol, tak si myslím, že na něj Cejudo najde recept a poradí si s ním.

Vítěz: Cejudo na body


Aleš: Vědět, že dostaneme zraněními nezatíženého, pravidelně bojujícího Cruze, sáhnu po něm. Jeden z nejlepších techniků v historii UFC by podle mě Cejuda prostě utancoval k smrti. Ale takhle? Popravdě si myslím, že Cejudova hvězda je aktuálně nafouklá, i když jde pořád o špičkového atleta. Mighty Mouse jejich duel prostě vyhrál a nikdo mi to nevymluví. Dillashaw měl stupidní nápad udělat ze sebe kostlivce ve váhovce, kde nemá co dělat a Moraes v souboji s Aldem ukázal, že má po prvním kole problémy, což o lidském dynamu v podobě Cejuda opravdu neplatí. Takže odvážně risknu tip na svého oblíbence a budu doufat, že Domovi zas nic nepraskne a jeho matrixovský styl si poradí s olympijským wrestlerem.

Vítěz: Cruz - na body


Lukáš: Dominick Cruz je svým stylem noční můra pro malého a přímočarého Henryho Cejuda. Ale nebojoval 3 a půl roku a svoje nejlepší léta už má za sebou. Cejudo předvedl neskutečnou vůli a srdce v zápase s Moraesem, a i když na Cruze technicky stačit nebude, urve to tím svým srdcem značky duracell.

Vítěz: Cejudo - na body


Tonda: Tady je to těžká matematika. Oba dva borci se vrací po zranění, ale Cruz po daleko delší pauze. Na druhou stranu, když Cruz v roce 2016 kraloval bantamu, byly to o dost přesvědčivější výsledky a to měl, dovolím si říct, těžší soupeře než Cejudo. Bude to bitva nervů, disciplíny a taktiky. Nemyslím si, že se jeden nebo druhý urve k něčemu většímu, ale i tak půjde o zajímavý fight, ze kterého nakonec o něco lépe vzejde Cruz, který Cejuda ubrání.

Vítěz: Cruz - na body

Ngannou vs. Rozenstruik zdroj: Profimedia

Francis Ngannou   vs.    Jairzinho Rozenstruik


Tomáš: Tady se tak nějak čeká, že jeden z nich půjde spící k zemi. Oba mají pořádnou ránu, Francis má navíc za sebou skvělý příběh. Taky to ale může být utahaný zápas, kdy se oba budou bát jít do přestřelky. Fandím sice Francisovi, ale něco mi říká, že jako vítěz bude odcházet rozjetý Rozenstruik.

Vítěz: Rozenstruik na body


Aleš: Popravdě moc nevidím cestu Rozenstruika k vítězství. Distanc mu nesedí, protože nebýt “hail Mary” KO Overeema, prohrál by. A jít do přestřelky s Francisem 2.0 je dost odvážné. Jenže nic jiného mu asi nezbude. Jeho cesta k poražení Ngannoua může vést přes grind u pletiva a občasné bomby, zatímco on se bude vyhýbat projektilům obrovského Kamerunce. Jenže, po krizi vypadá Ngannou jako znovuzrozený a čekám, že svého soupeře pošle k zemi podobně jako Blaydese. Na Francise čeká boj o titul a Rozenstruik je jen překážka v cestě.

Vítěz: Ngannou - KO


Lukáš: Na tenhle zápas se strašně moc těším. Normálně bych řekl, že tihle bombéři budou paradoxně opatrní a budou se bát jít do přestřelky, kde každá chyba může znamenat zhasnutá světla. Ale teď jsou oba na zápasení nadržení a obzvláště Francis si bude chtít dát nějaké to KO po roce pauzy. Myslím, že do toho vlítnou a v prvním kole bude vymalováno. Může to vyhrát kdokoliv, ale favorizuju Francise, který má více zkušeností a i o něco větší bombu.

Vítěz: Ngannou - KO v 1. kole


Tonda: Tenhle zápas byl dlouho ohlášený jako main fight UFC 250 a Dana White moc dobře věděl, proč to tak původně měl. Ngannou sice z Rozenstruika úplně odvařený není, ale myslím si, že to nakonec tak lehké mít nebude a uvidíme těžkou bitvu tanků. I tak je Ngannou o dost více motivovaný a ví, že tahle výhra ho pravděpodobně posune k druhému vytouženému tituláku. Navíc se opravdu zlepšil snad úplně ve všem a to mu dá výslednou výhodu. Rozenstruik se sice bude držet, ale Ngannou postupně nad zápasem převezme otěže a ve druhém kole pošle svého soupeře k zemi.

Vítěz: Ngannou - KO v 2. kole

  Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar zdroj: Profimedia

Jeremy Stephens   vs.    Calvin Kattar


Tomáš: Na tenhle zápas se těším, bude to parádní válka. Stephens má teď sice 3 prohry v řadě, ale proti top soupeřům (Aldo, Zabit, Yair Rodriguez) a bomby v rukách bude mít pořád. Myslím si ale, že je celkem čitelný a Kattar na to bude dobře připravený, navíc výhra nad výše postaveným Stephensem pro něj bude vstupenkou do užší topky nabité pérové divize. 

 

Vítěz: Kattar TKO

 

Aleš: Stephensovi nevěřím ani nos mezi očima. Když čekám, že vyhraje, předvede divný výkon, když čekám, že skončí jako krmivo pro rybičky, všechny šokuje. Kattar je na vzestupu, papírově by měl vyhrát a je technicky nad Lil Heathenem...takže reverzní psychologií…

Vítěz: Stephens - TKO

 

Lukáš: Jeremy “Who the fook is that guy” Stephens dělá skvělé zápasy, ať vyhraje nebo prohraje. Jak píše Tom, prohrál sice poslední tři zápasy, ale s top soupeřema a myslím, že Kattar není na jeho úrovni. Bude to válka, ale Stephens si prosadí svoji tvrdou pravačku.


Vítěz: Stephens - TKO ve 2. kole

 

Tonda: Stephens se svými tvrdými údery kdysi dělal problémy i Maxi Hollowayovi, o kterém se říká, že je prakticky nevypnutelný. To bude jeho hlavní devíza i tento večer. Na druhou stranu Kattar už několikrát předvedl, že umí zabrat do defenzivy a disponuje skvělým pohybem, což využije i v tomto zápase a dovede ho to k výhře na body.

Vítěz: Kattar - body

tony-ferguson-1200x800 (4) zdroj: Profimedia

Donald Cerrone  vs.  Anthony Pettis


Tomáš: Oba strašní srdcaři, kteří si nelámou hlavou se svým rekordem. Na titul už si nejspíš ani jeden z nich nesáhne, ale jejich zápasy budou lidi zajímat, protože to nikdy není nuda. Pokud se Pettis nezraní, tak si myslím, že Cowboye ukončí, ale určitě to nebude vypadat tak snadně, jako když s ním bojoval McGregor.


Vítěz: Pettis KO (nějakou zřídkakdy viděnou technikou)


Aleš: Pamatuji, když Pettis Cowboye přejel v dalším jeho slavném zhroucení o všechno. Ty časy jsou dávno pryč. Pettis je v UFC jen díky tomu, že je bývalý šampion, který zažívá bizarní krizi, protože s jeho poměrem výher a proher by “normální” fighter byl pryč. Což je dobře, protože Pettis býval úžasný. Cerrone zase má mizernou šňůru, ale řekněme, že nečelil snadným soupeřům… Je otázka, jak se vyspí, občas mám pocit, že už nemá ten hlad po vítězství a jde se do klece jen dobře bavit. Ale prostě, Pettis působí často bezradně a tentokrát myslím, že jej Cowboy udolá.

Vítěz: Cerrone - na body


Lukáš: V tomhle souboji veteránů a legend bude záležet, jak se kdo vyspí a kdo z nich bude hladovější. Osobně nechápu, jak si svoji hladovost dokáže udržet Cowboy, když zápasí tak stokrát za rok. V souboji s Conorem to nebyl ten Cowboy kterého známe a pokud tam v sobotu vejde ten samý pán, tak to bude mít Pettis o dost jednodušší. Podobně na tom je ale i Pettis, který v souboji s Ferreirou, kterého by ve svém prime time dal levou zadní, ani nechtěl vyhrát. Takže opravdu těžko říct, ale Cowboy má co oplácet, tak počítám, že bude mít větší motivaci.


Vítěz: Cerrone - na body


Tonda: Cowboy už rezignoval na získávání velkých úspěchů a je vidět, že MMA už si hlavně užívá, což nemusí být vždycky ke škodě. Netrápí ho žádný tlak a nic ho nesvazuje. Do klece ale rozhodně neleze kvůli tomu, aby prohrál a i když už je lehce za zenitem, tak má stále co ukázat. Pettis už dle mého lehce ztrácí jakoukoliv motivaci, což se také odráží na jeho výsledcích, které začínají nabírat silně sestupnou tendenci. Nechci říct, že by byl odevzdaný, ale už ho to tak nějak přestává trochu bavit. Proto si myslím, že Cowboy bude tím aktivnějším a nakonec si urve z každého kola pro sebe pár bodíků navíc.

Vítěz: Cerrone - na body

tony-ferguson-1200x800 (5) zdroj: Profimedia

Aleksei Oleinik   vs.  Fabrício Werdum

 

Aleš: Expert na zem proti expertovi na zem? Tak to asi můžeme čekat, že se boj nepohne z postoje a bude extrémně nudný. Werdum měl velmi dlouhou stopku, ale pořád jeho postoji věřím víc, než jednoduchému postojovému stylu stárnoucího Rusa. Ale přesto bych strašně rád viděl jak se oba vrhnou na zem a předvedou špičkové BJJ.

Vítěz: Werdum - na body

 

Lukáš: Oba dva jsou na zemi fenomenální. Ale, jak píše Aleš, pravděpodobně to na zem nepůjde. A i kdyby šlo, oba jsou tak dobří, že šance, že jeden druhého subne, jsou v podstatě nulové. Werdum už ale dávno není jen zemař a jeho striking je (resp. byl) na elitní úrovni. Což se o Oleinikovi říct nedá. Navíc Oleinik už je starší pán a jeho kardio není z těch nejlepších. Tady bude Werdum řádit v postoji a Oleinika sekne ve druhém kole.

Vítěz: Werdum - KO ve druhém kole

 

Tonda: Zbytečné potřetí opakovat, jak moc dobří jsou tito borci na zemi. Myslím, že Oleinik se to bude snažit urvat taktikou boxerů těžké váhy. Vsadí úplně všechno na začátek a bude se snažit Werduma ukončit. Pokud se mu to nepodaří, nebude mít na vítězství šanci a Werdum si to pohlídá až do konce třetího kola, což se ve finále jeví jako ta reálnější varianta.

Vítěz: Werdum - na body

Waterson vs. Esparza zdroj: Profimedia

Carla Esparza  vs.  Michelle Waterson


Aleš: Waterson mám opravdu rád, ale vím, že na špičku nikdy nebude mít. Což tedy platí i pro Esparzu, která sice zažívá renesanci, ale nikdo si neumí představit, že by vyzvala současnou špičku slámové divize. V tomhle zápase si podle mě zkušeným výkonem a kombinací zápasu a slušného postoje pohlídá vítězství a moc se bavit nebudeme.

Vítěz: Esparza - na body


Lukáš: Tady se budu snažit nebýt zaujatý. Michelle Waterson je úžasná ve všech ohledech a doufám, že to vyhraje. No, snad se mi to povedlo.

Vítěz: Waterson - na body


Tonda: Tady budu tipovat podle posledních zápasů obou soupeřek. Esparza dle mého trochu neprávem vyhrála těsně na body nad Alexou Grasso a měla hodně slabých chvilek. Waterson se sice proti Jedrzejczyk jenom bránila, ale vydržela všech pět kol. Její styl je často označovaný jako nudný, příšerně obranný, ale většinou účinný. A zabere i na Esparzu.

Vítěz: Waterson - na body

Nejnovější články