Vyhrál a chce bojovat o titul, od šéfa UFC si však Blaydes vysloužil kritiku, kvůli předzápasovým řečem prý vypadá hloupě

Vyhrál a chce bojovat o titul, od šéfa UFC si však Blaydes vysloužil kritiku, kvůli předzápasovým řečem prý vypadá hloupě zdroj: Profimedia

UFC není jen sport, ale také show, a pokud předvedete nudný zápas, pochvaly se nedočkáte, rozhodně ne od Dany Whita.

Curtis Blaydes sice na uplynulém UFC získal velmi cennou výhru nad Alexanderem Volkovem a dokonce během toho nastolil nový rekord v počtu úspěšných takedownů v zápase těžké váhy. Svého soupeře vzal na zem celkem 14krát. Nových fanoušků si tímhle výkonem ale asi moc nezískal. On sám si z toho však těžkou hlavu nedělá, naopak mu to prý dělá radost.

Curtis Blaydes Curtis Blaydes dává úder Alexanderu Volkovovi. | zdroj: Profimedia

Těžce vydřená (a hlavně udýchaná) výhra na body ale "Razorovi" s největší pravděpodobností nepřinese ani to, po čem touží – titulový zápas. Na ten se v těžké váze už totiž stojí fronta. Se šampionem Miocicem nejprve poměří síly Daniel Cormier a poté má místo přislíbeno kamerunský "Predátor" Francis Ngannou.

Kdyby Blaydes býval předvedl skvělý výkon, možná by si na svou stranu získal šéfa Danu Whita. Stal se však přesně opak. "Mám Curtise rád, ale myslím, že má špatný přístup. Nemám proti němu vůbec nic, ale pokud říkáš s**y jako on, že s někým zameteš podlahu, a pak předvedeš takovýhle výkon? Vypadáš hloupě," připomněl White, že Blaydes před zápasem na Twitteru napsal, že s Volkovem doslova zamete.

"Jasně, vyhrál. Ale napovídal toho před zápasem hodně a já si nemyslím, že když říkáš něco takového, tak pak v boji předvedeš tohle," zdůraznil šéf UFC, že slova je důležité podložit výkonem v kleci. Zároveň ale musí uznat, že Blaydes má teď 4 výhry v řadě a poskočil na 3.místo v heavyweight divizi. "Jeho dvě prohry (ze čtyř) byli proti Francisovi, takže jak bychom mu mohli dát před Ngannouem přednost? Ale jo, možná pak bude další v řadě."

Zároveň však Blaydesovi radí, aby raději zápasil. "S tím výkonem, co předvedl, a jeho fyzičkou? Kdybych byl na jeho místě, tak jen nečekám stranou. Zůstal bych aktivní."

Sám Curtis na to ale má opačný názor. "Být aktivní proti komu? Bojoval jsem s Justinem Willisem, který je pode mnou. S Abdurakhimovem, Dos Santosem, Volkovem, kteří jsou všichni v žebříčku pode mnou. Takže cože? Ne!"

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články