Adesanyova kata Pereiru čeká poslední zápas v GLORY, pak visí ve vzduchu přestup do UFC

Adesanyova kata Pereiru čeká poslední zápas v GLORY, pak visí ve vzduchu přestup do UFC Alex Pereira se po úspěších v kickboxerském ringu vrhl také na MMA. | zdroj: Profimedia

Je jediným, kdo knockoutoval šampiona UFC Adesanyu, a v kickboxu prakticky nemá konkurenci. Brazilce Pereiru čeká o víkendu poslední souboj v GLORY, podle svých slov pak míří za většími zápasy.

Brazilec Alex Pereira patří oprávněně k nejlepším a nejznámějším kickboxerům na světě. Je to mimo jiné i díky tomu, že je jediným, kdo dokázal knockoutovat nynějšího šampiona UFC Israele Adesanyu. Toho porazil celkem dvakrát a levým hákem mu před lety v podstatě ukončil kariéru v ringu. Hodně se tedy spekuluje, jak by dopadl jejich třetí vzájemný souboj, nyní pod pravidly MMA.

Pereirovi koneckonců nejsou zápasy v kleci cizí. V tom prvním před necelými šesti lety sice v posledním kole odklepal škrcení, další tři soupeře ale poslal tvrdě k zemi. Nyní navíc trénuje v USA po boku Glovera Teixeiry, takže je nasnadě, že bychom jej v kleci mohli vídat častěji. Na internetu se objevily nepotvrzené zprávy, že by měl brzy podepsat smlouvu s UFC.

Nyní ho ale čeká zápas ve sportu, jenž mu bez nadsázky zachránil život. „Důvod, proč jsem ve 21 letech začal s kickboxem bylo, abych přestal pít, v té době jsem pil celkem dost. Ten sport mi změnil život, po čtyřech letech jsem konečně vystřízlivěl, moje profesionální kariéra odstartovala a už jsem se nezastavil.“

V průběhu několika let vystoupal i na trůn střední váhy v prestižní GLORY, který úspěšně hájí před vyzyvateli. Naposledy však přešel o váhu výš, aby zkusil přidat druhý pás do sbírky. Artem Vakhitov nebyl snadný soupeř, trůn polotěžké divize držel koneckonců ještě o něco déle než Pereira. Brazilec se však nakonec po pěti tříminutových kolech stal vítězem, avšak v těsném poměru 2:1 na body, takže bylo jasné, že tihle dva se budou muset pobít znovu.

„Výhra nad Vakhitovem není můj oblíbený moment. Mám radši rváče, kteří jdou do ringu vyhrát nebo zemřít,“ přiznal Pereira. „Pokud by to bylo jen na mě, tak můžou fanoušci očekávat bojovou show plnou agresivity a jsem si jistý, že by byli nadšení. Ale protože jsou bojovníci dva, tak nemůžu nic zarušit. Doufám, že fanoušci vyvinou na Vakhitova tlak, aby tentokrát opravdu bojoval. Video z prvního zápasu je na Youtube, takže se na něj může podívat každý, kdo pochybuje o výsledku. Nebyl jsem šampion, takže jsem bojoval chytře a vyhrál. Nyní bych to mohl udělat stejně, ale to by nebylo dobré pro diváky. Musíme udělat show.“

Bude se jednat o poslední zápas Pereirovy aktuální smlouvy s GLORY. V minulosti se měl představit v Dana White’s Contender Series Brasil, ale kvůli závazkům v kickboxu z toho nakonec sešlo. Ačkoliv se na internetu objevily zprávy, že Brazilec je blízko dohody s UFC, on sám to zatím nepotvrdil. Nezastírá ale, že míří za velkými zápasy. V ringu se již v minulosti spekulovalo o tom, že by vyzval krále těžké váhy Rico Verhoevena, k čemuž by však potřeboval čas pro nabrání potřebné hmoty.

A co dokončení trilogie s Adesanyou? „Je to teď pro mě vzdálená věc. Jsme v jiných organizacích. Pokud by to bylo pod pravidly kickboxu, tak by se mi to moc nelíbilo. Už jsme bojovali dvakrát a já pokaždé zvítězil, takže to nedává smysl,“ nabídl svůj pohled Pereira. „Ale pokud se to někdy odehraje v MMA, s malými rukavicemi, tak nepřežije.“

GLORY 78 nás čeká již tuto sobotu. Kromě Pereiry uvidíme zpět v akci také legendárního „bad boye“ Badra Hariho, který si zaboxuje proti Wrzosekovi z Polska. Po delší pauze se do boje vrátí také slovenský gigant Tomáš Možný, který svede boj proti nebezpečnému Holanďanovi Rigtersovi.

Zdroje:  Sherdog.com

Nejnovější články