Američan zažil mezi elitou křest ohněm, s Thajcem v ringu svedli neuvěřitelnou bitvu

Američan zažil mezi elitou křest ohněm, s Thajcem v ringu svedli neuvěřitelnou bitvu Jo Nattawut vs. Luke Lessei | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Mladý talent se nezalekl mnohem zkušenějšího soupeře a svedl s ním zápas, na který se jen tak nezapomene.

Zatímco UFC většinu bojovníků buduje pěkně postupně, ONE Championship má opačný přístup a nováčky často rovnou hází do hlubokých vod. Kdo by si zapnul přenos ONE Fight Night 17 při představování aktérů hlavního předzápasu, možná by nechápavě kroutil hlavou. Zatímco u Joa Nattawutta uváděli bilanci 71 vítězství a 11 porážek, u Američana Lukeho Lesseie zmínili pouze 6-0, z toho 5 KO.

Nic ale není tak, jak to na první pohled vypadá a zajímavé jsou i životní cesty obou bojovníků. Nattawutt zkoušel prorazit v rodném Thajsku, jenže to se mu nepovedlo, a tak s tréninkem přestal a odstěhoval se do Spojených států. Po čase si tam ale našel tělocvičnu a začal znovu zápasit. Úspěchy se brzy dostavily, stal se dvojitým šampionem prestižní americké organizace Lion Fight, získal i titul WMC a v roce 2018 také pozvánku do ONE Championship.

Tam se zatím ukazuje jako agresivní typ bojovníka, který si dokáže poradit s většinou soupeřů, ale na úplnou špičku nestačí. Dvakrát si vylámal zuby na Petrosynovi, schytal KO od Allazova a na body prohrál se známějším krajanem Tawanchaiem. Fanoušci ale mají záruku, že jeho zápasy nikdy nenudí. Ve 34 letech už sice vyhlíží konec kariéry, stále ale věří, že se mu ji povede uzavřít s pásem šampiona přes rameno.

To 27letý Lessei je naopak na začátku, i když jakožto syn thaiboxera s tréninkem začal už ve 4 letech a od té doby až do roku 2020 sbíral zkušenosti mezi amatéry a vybrousil svůj bojový styl, který je založen na především na technice a chytrosti, tréninkové tipy rád sdílí na sociálních sítích, kde si získal značnou popularitu a možná i upoutal pozornost ONE Championship. Když s nimi letos podepsal smlouvu, okamžitě prý dal skončil s prací (dělal kurýra ve Fedexu), aby mohl naplno trénovat.

Otázkou bylo, zda jeho hravý styl bude stačit na Thajcovu tvrdost a tlak. Údery na hlavu si hlídal, útoky na tělo a nohy mu ale celkem procházely. Dokázal však dobře vracet, zabodoval také teepy (frontkicky), které většinou nečekaně zvednul na hlavu. Úvodní tříminutovka nabídla v podstatě nonstop akci.

Luke Lessei vs. Jo Nattawut Luke Lessei vs. Jo Nattawut | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

A ta pokračovala hned od prvních vteřin druhé rundy. Menší Nattawut potřeboval bojovat spíš na blízko, odkud Lesseie zasypával boxerskými kombinacemi. Ten ale z krytu hrozil ostrými lokty. Z obou stran to doslova zavánělo knockoutem, na body ale jasně vedl Thajec. V závěru kola ho ale Američan nejprve trefil loktem, a pak ho k zemi poslal parádním pushkickem. Na počítání to však nebylo.

Nattawut měl víc si, a tak i ve třetím kole tlačil a neustále Lesseie zasypával údery, ten odpovídal jen sporadicky. V poslední minutě se mu ale podařilo trefit dobrou zadní a rázem byl na koni, na dokončení rozdělané práce mu ale nezbylo dost sil. Thajec navíc zkušeně svazoval do klinče a zdržoval při roztrhávání ringovým rozhodčím, čímž si získával k dobru cenné vteřiny, takže nakonec získal vítězství na body.

Ačkoliv to byl jediný zápas, který na Fight Night neskončil knockoutem, jednalo se o jednu z nejlepších Muaythai bitev minimálně letošního roku a diváci odměnili oba válečníky bouřlivým potleskem. Lessei se tal i přes první porážku mezi profíky ve ONE uvedl ve skvělém světle a bude zajímavé sledovat, jak se mu bude dařit v dalších zápasech.

Na celý turnaj ONE Fight Night 17 se můžete podívat na youtube kanále organizace ZDE.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články