Ukrajinský obr Kryklia znovu úřadoval, Australana sestřelil ve druhém kole a má další titul do sbírky

Ukrajinský obr Kryklia znovu úřadoval, Australana sestřelil ve druhém kole a má další titul do sbírky Roman Kryklia s titulem z Grand Prix turnaje a titulem šampiona těžké váhy kickboxu | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Roman Kryklia si připsal už 14. výhru v řadě a těžké váze organizace ONE Championship nově kraluje i v thajském boxu.

 

 

2 metry, 102 kilo ve svalech, přitom se hýbe jako lehká váha. Tak by se dal stručně popsat ukrajinský kickboxer Roman Kryklia, který má ve sbírce i skalpy česko-slovenské elity – Hrona, Škvora, Možného či Pacase. V posledních letech září v prestižní organizaci ONE Championship, kde hned v prvním zápase získal pás šampiona těžké váhy a od té doby jej nepustil. Loni bez problémů ovládl i 8člennou Grand Prix a získal ocenění za zápas a KO roku, obojí proti Iraju Azizpourovi z Íránu.

Letos o Krykliovi moc slyšet nebylo, z obhajoby v létě musel odstoupit kvůli zranění, promotéři mu ale na závěr roku nakonec připravili jinou výzvu – zápas o titul v thajském boxu, oproti kikcboxu tedy navíc lokty, kolena, strhy, klinč a malé rukavice. Pravidla, která měla hrát do karet spíše soupeři, jímž se stal Australan Alex Roberts, čerstvý mistr světa asociace WBC.

Roberts začal agresivněji a boxerskými kombinacemi dobře zkracoval vzdálenost. Tvrdost jeho úderů pokývnutí hlavy uznal i sám Kryklia, hned vzápětí ho ale kombinací přední-zadní poslal do počítání. Zbytek kola probíhal relativně vyrovnaně, závěr ale patřil Australanovi, který nejprve trefil loktem a následně zahrozil koleny.

Druhé kolo mělo ale úplně jiný průběh. Roberts se nebál s Krykliou chodit do přestřelek, což se mu šeredně vymstilo, Ukrajinec ho totiž poslal k zemi předním hákem tak tvrdě, že okamžitě bylo jasno, že je konec.

Po zápase se Kryklia nechal slyšet, že první kolo prospal. "Ale pak jsem se probudil a všichni jste to viděli," dodal. "Je to další krok k mému hlavnímu cíli, abych byl nejlepší v těžké a polotěžké váze. Nikdy jsem neříkal, že jsem nejlepší, ale snažím se jím být. Jsem blíž a blíž," prohlásil a uvedl, že by rád zápasil častěji a přitáhl pozornost fanoušků k nejtěžší váhové kategorii. K tomu ale bude potřeba, aby organizace získala co nejvíce elitních bojovníků ze světa.

Na celý turnaj ONE Fight Night 17, kde vyjma jediného skončily všechny zápasy knockoutem, se můžete podívat na youtube kanále organizace ZDE.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články