Amerického ninju nezastavila ani zlomená ruka, Thajce skolil KO

Amerického ninju nezastavila ani zlomená ruka, Thajce skolil KO Asa Ten Pow | zdroj: Profimedia

Američan Asa Pow Ten ukázal, že je z tvrdého těsta, zápas s thajským protivníkem dotáhl do vítězného konce i přes nepříjemnou zlomeninu.

Asa Ten Pow (13-3) je jedním z těch bojovníků, kteří se nechtějí omezovat jen na jednu disciplínu. I to byl důvod proč z kickboxerské GLORY zamířil do ONE Championship, která pořádá zápasy hned v několika bojových sportech. 34letý fighter přezdívaný "Americký ninja" se tam zatím představil pouze v thajském boxu, neskrývá ale ambice ovládnout také kickbox a MMA.

Na turnaji ONE Fight Night 14 nastoupil do souboje s mladým Thajcem Rambolekem (62-13). Ten podle očekávání těžil především z kopů, Pow naopak vynikal v boxerských kombinacích a v půlce první tříminutovky překvapil loktem z otočky, po němž se ze soupeřova nosu spustila krev, což muselo být dost nepříjemné.

Ze startu druhého kola se zdálo, že Rambolek našel mezeru v Američanově stylu a posílal mu do stehen jeden kop za druhým. Pak trefil pěkné koleno na hlavu a zdálo se, že Powa pošle do počítání. Rozhodčí si ale naštěstí všimnul, že tomu předcházelo nechtěné šťouchnutí do oka a zápas včas přerušil. Američan mu to pak vrátil kopem z otočky a následně oba bojovníci vpodstatě rozpoutali nonstop přestřelku, ze které vyšel vítězně opět Asa Ten Pow. Několika čistě trefenými údery natlačil Thajce na pletivo a tam mu přidal naskočené koleno, které sice zasáhlo bradu, ale na KO mu scházela potřebná razance.

To ale "Americký ninja" napravil hned na začátku poslední tříminutovky, kdy trefil kombinaci přední-zadní a vrávorajícího Ramboleka následně dodělal highkickem.

Při oslavách bylo vidět, že si Pow podezřele sahá na levou ruku. "Ve druhém kole mi zničil ruku," přiznal v pozápasovém rozhovoru. Rentgen jeho slova potvrdil a je obdivuhodné, že s takovým zraněním dobojoval, i když andrenalin v zápase dokáže divy. Rekonvalescenci mu zpříjemní alespoň bonus 50 tisíc dolarů, který mu okamžitě udělil šéf ONE Chatri Sityodtong.

Rentgenový snímek ruky Asa Ten Powa Rentgenový snímek ruky Asa Ten Powa | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články