Porušil nepsané pravidlo a ještě na soupeře vyplazoval jazyk. Pak Thajec od 16letého mladíka schytal KO

Porušil nepsané pravidlo a ještě na soupeře vyplazoval jazyk. Pak Thajec od 16letého mladíka schytal KO Johan Ghazali se ve ONE uvedl extra rychlým KO | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Opět se potvrdilo, že v bojových sportech karma funguje. Sebevědomý Thajec nakonec od nebojácného mladíka z Malajsie schytal knockout.

Páteční akce ONE Friday Fights 18 opět nabídla pravidelnou dávku zápasů všem milovníkům thajského boxu v malých rukavicích. V jednom z úvodních zápasů se v ringu střetli dva mladíci. Jednadvacetiletému Thajci Taiovi (50-9) se postavila vycházející malajsko-americká hvězda – teprve šestnáctiletý Jonathan "Jojo" Ghazali. Toho už se pod hlavičkou ONE Championship blýskl na konci února, tehdy svého protivníka zničil za pouhých 16 vteřin (VIDEO).

S podobným cílem očividně nastoupil i do zápasu s Taiem, anebo ho jen naštvalo, že si s ním thajský bojovník před zápasem neťukl rukavicí, jak velí nepsané pravidlo thajského boxu. Tady ale padla kosa na kámen. Oba dva si vyměňovali techniky s maximální razancí a bylo vidět, že Ghazali je ve svém živlu, dokonce stíhal hecovat diváky i soupeře. První tříminutovka šla bodově na jeho stranu.

Ve druhém kole šílenství pokračovalo. Tai trefil dobrý loket, kterým způsobil Jonathanovi na hlavě tržnou ránu. Mladík ale nepřestával tlačit a ještě Thajce hecoval, ať přitvrdí. Rozhodčí po chvíli sice přivolal lékaře, ten ale naštěstí nechal Ghazaliho pokračovat. Bodově ale thajský bojovník srovnal krok.

Ve třetím kole celá bitva vygradovala. Ghazali neustále tlačil a hecoval Taie, aby přitvrdil. Ten naopak začal být frustrovaný a soupeřova gesta parodoval. To se mu nevyplatilo, kombinace háků z obou stran jej poslala k zemi a byl konec.

"Popravdě mám tohle radši než konec za 16 vteřin, jsem rád, když z toho soupeři můžu udělat dlouhou noc," prohlásil Ghazali po zápase s odkazem na předchozí rychlé vítězství. Ani tentokrát ho bonus 350 tisíc bahtů (cca 222 tisíc korun) neminul. "Je mi jen šestnáct a už jsem na bonusech vydělal dvacet tisíc doláčů," radoval se mladík. "Můj cíl je ale dostat smlouvu s ONE Championship, cítím, že tam na mě čeká pás."

Na celý zápas se můžete podívat zde.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články