Ani stržený bod Cyborg nezastavil, na výhru se ale nadřela. Teď by ráda zkusila jiný sport

Ani stržený bod Cyborg nezastavil, na výhru se ale nadřela. Teď by ráda zkusila jiný sport Arlene Blencowe vs. Cris Cyborg | zdroj: Profimedia

Brazilka Cris Cyborg znovu ukázala, že je jednou z nejlepších světových MMA bojovnic. Teď by si ale ráda splnila sen v boxerském ringu. Šéf Bellatoru není proti.

Cristiane Justino, známější spíše jako Cris Cyborg, platila dlouhá léta za doslova neporazitelnou. Její sérii 20 vítězství v řadě dokázala přerušit až v roce Amanda Nunes, která ji zároveň obrala také o šampionský pás. Nezanedbatelný vliv však zřejmě měl i přístup ze strany UFC, na nějž si Cyborg po ukončení smlouvy často stěžovala. 

Po odchodu do konkurenčního Bellatoru ale znovu září. Naposledy se předvedla teď o víkendu. Australanka Arlene Blencowe se jí z trůnu pokoušela sesadit už podruhé, v roce 2018 se byla ve 2. kole nucena vzdát po škrcení rear-naked choke.

Tentokrát byl málem konec už v 1. kole, kdy Cyborg trefila tvrdou zadní a Blencowe putovala dost otřesená k zemi.

Na zemi se jí Cyborg snažila vlézt do zad, pak ale překvapivě zazmatkovala a vyslala směřem k její hlavě koleno, což v tu chvíli bylo zakázané, protože se Australanka dotýkala země třemi body a byla tzv. grounded. Naštěstí ale nebyla nijak závažně otřesena a po krátké pauze se mohlo pokračovat. Cyborg neváhala a okamžitě vrátila boj na podlahu, tentokrát to ale po chvíli vzdala vlastně sama a vrátila se do postoje.

V následujících kolech Australanka názorně ukazovala, proč se jí přezdívá "Angerfist" (Naštvaná pěst). Do útoků chodila bez špetky respektu a dařilo se jí i zasahovat. V posledních minutě dokonce Brazilku hecovala, ať neutíká a dá si s ní přestřelku ve středu klece. Přesto měla Cyborg po většinu času navrch a natrefovala celkově o dost víc, po krásné 25minutové bitvě tak nakonec pošesté v řadě zvítězila.

Po zápase sice řekla, že by chtěla v budoucnu čelit těm nejtěžším možným soupeřkám a zmínila Cat Zingano, Amandu Nunes (UFC) a Kaylu Harrison (PFL). Zároveň ale na pozdější tiskové konferenci dodala, že by si teď ráda odskočila do ringu. Na rozdíl od mnoha kolegů z MMA ale není hlavním motivem lukrativnější finanční odměna.

"Box trénuji na jeden zápas, doufám v jeden fight. Dělala jsem už všechno - wrestling, jiu-jitsu i Muaythai zápas. Box je jediné, v čem jsem ještě nezápasila. Je to jeden z mých snů."

A vypadá to, že od vedení má zelenou. Šéf Bellatoru Scott Coker totiž prozradil, že s Cris mají dohodu, že může boxovat kdykoliv bude chtít. Uvidíme tedy, zda se toho chytí nějaký promotér a jakou soupeřku pro Cyborg domluví.

Zdroje:  Tisková konference Bellator

Nejnovější články