Australská provokatérka Bridges už není šampionkou, pás jí sebrala japonská náhradnice Jošida

Australská provokatérka Bridges už není šampionkou, pás jí sebrala japonská náhradnice Jošida Ebanie Bridges vs. Mijo Jošida | zdroj: Profimedia

Není každý den posvícení. Ebanie Bridges musela sklonit hlavu před Mijo Jošidou. Japonka sice zápas vzala jen krátce před jeho konáním, v ringu ale totálně dominovala.

Australanka Ebanie Bridges je v současnosti možná nejznámější boxerkou na světě. I když na sebe spíš než výkony v ringu upozornila jiným způsobem, třeba krajkovým spodním prádlem na vážení, boxovat rozhodně umí. Od loňského března měla koneckonců v držení titul bantamové váhy IBF, který jednou obhájila. Kvůli zranění ruky pak ale následovala roční pauza

Minulý víkend se "Blonďatá bomberka" do ringu konečně vrátila. Původně se měla utkat s krajankou Avril Mathie, jenže ta byla nucena necelé dva týdny před zápasem kvůli zranění odstoupit. Jako náhradnice byla vybrána bývalá šampionka WBO Mijo Jošida, která před měsícem neuspěla v bitvě o interkontinentální titul IBF a navíc z posledních 5 duelů vyhrála pouze 2, takže platila za velkou outsiderku.

Jenže 35letá Japonka si nepřišla jen pro výplatu, od začátku byla aktivnější, přesnější i tvrdší. Zasáhla celkem 122krát, Bridges oproti tomu jen 66krát. O vítězce tak nemohlo být pochyb, u dvou rozhodčích vyhrála 9 kol z 10, třetí nabodoval 97:93 v její prospěch.

"Jsem naprosto zdrcená, nebyla to má noc. Velká gratulace mé soupeřce, byla dnes večer lepší bojovnicí. Krásná, skromná, svobodná matka. Když jsem viděla, co ta výhra znamenala pro ni a její dceru, trochu mě to zahřálo u srdce. Prohra mě nedefinuje. Nekončím, je to všechno učení a já se vrátím lepší a silnější," vzkázala poražená. Zda teď dojde na odvetu, anebo bude muset své kvality prokázat v zápase s jinou soupeřkou, zatím není jasné.

Níže naleznete sestřih ze zápasu:

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články