Bisping se možná vrátí do boje, rád by dokončil trilogii s dávným rivalem

Bisping se možná vrátí do boje, rád by dokončil trilogii s dávným rivalem Někdejší nepřátelé Luke Rockhold a Mike Bisping na společném tréninku | zdroj: Profimedia

Je to už pár let, co Michael Bisping ukončil kariéru, teď se ale zdá, že by se brzy mohl v zápase opět objevit, nikoliv však v MMA.

Psal se listopad roku 2014, když se Michael Bisping a Luke Rockhold poprvé potkali v oktagonu. Jejich bitva vévodila turnaji UFC Fight Night v Austrálii. Rockhold ve druhém kole trefil svůj obávaný levý highkick a na zemi pak otřeseného Angličana pohotově lapil do gilotiny. Nedlouho poté pak usedl na trůn střední váhy, když z něj sesadil do té doby neporaženého Chrise Weidmana.

První obhajobu měl pak Luke absolvovat znovu proti Weidmanovi, ten ale musel z odvety vycouvat a šanci zabojovat o titul dostal právě Bisping, který od předchozí porážky stihl nasbírat tři vítězství. Do odvety přesto nastupoval jako obrovský outsider, vždyť Rockhold ho rok předtím naprosto přejel. Jak už to tak ale občas bývá, rematch měl naprosto odlišný průběh, Angličan zvítězil už v prvním kole tvrdým KO a stal se šampionem.

Bisping - Rockhold zdroj: Profimedia

Oba se pak vydali rozdílnými cestami. Bisping sice nejprve srovnal účty s Danem Hendersonem, pak ale utrpěl porážku od legendárního George St. Pierra a následně ho do důchodu poslal Kelvin Gastelum. U UFC ale zůstal jako komentátor. Rockhold na druhé straně zažil ještě strmější pád, v oktagonu dokázal vyhrát jen jeden ze čtyř dalších zápasů a zdálo se, že trpí syndromem skleněné brady. Nevyšel ani pokus v boxu bez rukavic, kde ho Mike Perry naprosto zdemoloval. Minulý víkend ale zabodoval na akci Karate Combat 45, kde ve třetím kole vyřídil zkušeného postojáře Joea Schillinga.

Celý zápas na svém youtubovém kanále živě vysílal i Bisping, a tak se ho fanoušci zeptali, zda by šel s Rockholdem do třetího zápasu. "Půjdu do toho," prohlásil pak v podcastu s Anthonym Smithem, který hned začal lobovat za to, aby se závěrečný díl bojové trilogie domluvil. "Nabírá to na obrátkách až moc rychle, nejprve mě nech zajít k doktorovi přes kyčle a nech mě vyřešit problémy s krkem," opáčil se smíchem Mike. "Dělám si srandu, na sto procent bych do toho šel." Sám pak ale zavtipkoval, že by po zápase mohl skončit slepý, už v minulosti totiž o jedno oko v boji přišel.

Nezdá se to tedy pro něj jako nejlepší nápad. S jedním funkčním okem sice zápasil dlouhá léta i na nejvyšší úrovni v UFC, poslední jeho zápas se ale datuje na podzim 2017. Rockholdovi se sice výsledkově nedařilo, ale zůstává aktivní, navíc je o 6 let mladší než dnes Bisping, takže by byl opět výrazným favoritem.

Zdroje:  YouTube Michael Bisping Podcast

Nejnovější články