Zápas v bojovém karate mezi dvěma kdysi elitními bojovníky vyhrál na KO bývalý šampion UFC a hned ukázal na dalšího soupeře

Zápas v bojovém karate mezi dvěma kdysi elitními bojovníky vyhrál na KO bývalý šampion UFC a hned ukázal na dalšího soupeře Luke Rockhold se v Karate Combat uvedl vítězně | zdroj: FOTO: Se svolením Karate Combat

Luke Rockhold ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Teď by rád změřil síly se starým známým z UFC.

Organizace Karate Combat funguje už celkem dlouho, od loňského roku má ale nové vedení a je o ní slyšet čím dál tím víc. Na jednu stranu se od původní myšlenky karatistických soubojů vzdaluje a přibližuje se MMA, zároveň ale dokáže přilákat i velmi zajímavé bojovníky. Turnaji s pořadovým číslem 45 v Dubaji vévodila bitva dvou veteránů Luke Rockhold versus Joe Schilling.

První jmenovaný to kdysi dotáhl až na šampiona střední váhy UFC. Ihned poté ale následoval strmý pád, kdy dokázal vyhrát jen jeden z pěti zápasů, třikrát navíc inkasoval tvrdé KO. Po tříleté pauze se loni v oktagonu ukázal naposledy, za vyčerpávající bitvu s Paulem Costou si sice odnesl bonus, zároveň ale okamžitě ukončil kariéru, což v tu chvíli dávalo smysl. Rozhodnutí nicméně dlouho nevydrželo a záhy se objevil v boxu bez rukavic. Ukázalo se ale, že ani tam mu pšenka nepokvete.

Další Rockholdovou zastávkou bylo Karate Combat, kde mu promotéři na přivítanou domluvili Schillinga, který sám sebe nazývá "nejlepším americkým thaiboxerem v dějinách". O tom by se sice dalo polemizovat, úspěchy mu ale upřít nelze, těmi největším byl asi titul šampiona kickboxerské organizace GLORY. Prorazit zkoušel taky v MMA, tam se mu ale příliš nevedlo. Od roku 2019 byl navíc zápasově neaktivní, navíc se souboj na Karate Combat domluvil pouhé tři týdny předem, takže bylo otázkou, v jaké formě nastoupí.

Začal sice hodně aktivně, záhy si ale asi uvědomil, že v takovém tempu moc dlouho bojovat nevydrží, a tak sice neustále tlačil, ale do útoku se nehrnul a nechával Rokholdovi spoustu prostoru pro jeho nebezpečné kopy ze zadní levé nohy. Ve druhé tříminutovce se ale síly opět vyrovnaly, protože ani exšampion UFC neměl zřejmě fyzičku na rozdávání a Schilling mu navíc pravděpodobně zlomil nos. V závěrečné rundě ho ale na oplátku chytil skvěle načasovaným hákem a Joe už se na zemi jen sbalil a čekal na ukončení.

"Vzal jsem ten zápas tři týdny předem, měl jsem tentokrát zase další infekci, nebyly to nejlepší podmínky, ale hej, vyhrál jsem," rozpovídal se Rockhold po vítězství. "Je tu jen jeden chlap, se kterým bych tady chtěl bojovat, a to je Lyoto Machida. Máš štěstí, že tady nejsou povolené lokty, takže nemusíš mít noční můry. Pojď se ukázat, vím, že potřebuješ výplatu, tak si pro ni přijď," poslal pak zajímavou výzvu bývalému kolegovi z UFC, který svého času dominoval právě díky stylu založeném na karate. S Lukem se ale utkal až v době, kdy už se mu tak dobře nedařilo, a prohrál na submisi. 

Není tedy divu, že má Machida o odvetu zájem. "Drak už chrlí oheň," reagoval na sociálních sítích, ale dodal, že zbývá jen domluvit výplatu a datum. Vypadá to tedy, že Karate Combat bude mít další velký tahák. Na celý jejich poslední turnaj se můžete podívat na Youtube.

Zdroje:  Karate Combat

Nejnovější články