Bizarní tiskovou konferenci boxerů Furyho s Wilderem podtrhl "nekonečný" staredown

Bizarní tiskovou konferenci boxerů Furyho s Wilderem podtrhl "nekonečný" staredown Tyson Fury - Deontay Wilder | zdroj: Getty Images

Americký boxer Deontay Wilder vzal tiskovou konferenci před zápasem s Tysonem Furym po svém. Ignoroval dotazy novinářů a na svého soupeře civěl nekonečně dlouho.

Držitel pásu WBC těžké váhy v klasickém boxu Angličan Tyson Fury měl původně v srpnu bojovat s krajanem Anthonym Joshuou o sjednocení titulů. K tomu však zatím bohužel nedojde. Na scéně se totiž objevil Američan Deontay Wilder, jenž si soudní cestou proti Furymu vymohl dokončení společné trilogie, které se uskuteční 24. července.

Proto se také oba borci dnes v noci setkali na velice bizarní tiskové konferenci. Wilder totiž přišel se sluchátky na uších a se slunečními brýlemi na očích. Odmítal navíc odpovídat na jakékoliv otázky novinářů. Místo toho si hrál s mobilním telefonem a působil, jako by ho dění okolo vůbec nezajímalo. To zjevně pobavilo především Furyho, který se v průběhu neustále chichotal a rozebíral různé stránky svého nadcházejícího soupeře.

„Vypovídá to o tom, jak moc je to mentálně slabý člověk a jak moc ho ten výprask z našeho posledního souboje vzal,“ prohlásil Fury. „Mělo to fyzický a emocionální dopad na jeho život. Poté co jsem ho porazil jsem se o Deontaye chvíli bál. Evidentně má teď ta sluchátka zapnutá a nechce na nic odpovídat. Ale to je jeho věc. Já tu jsem kvůli promování zápasu a kvůli rozhovoru s tiskem. Tak jako vždycky.“

Po remíze v prvním zápase si Fury na Deontaye vyšlápl a po velice slušném výkonu v loňské odvetě získal v sedmém kole vítězství technickým knockoutem. Nyní počítá s tím, že by mohl být průběh duelu ještě rychlejší, protože měl o dost větší čas na přípravu, nabral více svalové hmoty a také trochu pozměnil některé taktické věci.

„Deontay Wilder má sílu jednoho úderu. Takže tentokráte Deontaye přejedu jako kamión a můžu vám zaručit, že to později než naposledy určitě neskončí. Předtím jsem měl na přípravu jen pět nebo šest týdnů a tentokrát jsem měl 18 měsíců. Uvidíte, že to bude jako by ho přejel kamion.“

Po zvláštní tiskovce přišel na řadu závěrečný staredown, ve kterém si bojovníci hledí do očí a hlavním úkolem je neuhnout. Tato záležitost obvykle trvá okolo dvaceti až třiceti vteřin. Ne tak v případě Wildera s Furym, kteří proti sobě zvládli stát téměř šest minut, což podivnou atmosféru celé této akce jenom podtrhlo.

Je těžké odhadnout, v jaké atmosféře bude probíhat samotný zápas, ale tato tisková konference už se samozřejmě stala terčem internetových vtipů. Na paškál si fanoušci boxu vzali především Wildera, který si naposledy stěžoval, že byl jeho kostým pro příchod do ringu moc těžký. Proto se nyní množily dotazy, zda pro něj nejsou moc těžká také jeho sluchátka. Zároveň mu byla často vyčítána jeho absolutní ingorace.

Zdroje:  tisková zpráva - WBC

Nejnovější články