Bojovník se zbláznil a knockoutoval soupeře naskočeným kolenem ještě před zápasem

Bojovník se zbláznil a knockoutoval soupeře naskočeným kolenem ještě před zápasem Ilustrační foto: Carlos Condit a jeho naskočené koleno proti Nicku Diazovi. | zdroj: Profimedia

Velmi nešťastný incident poznamenal konání turnaje v boxu bez rukavic v Bělorusku. Jeden z bojovníků totiž soupeře zákeřně vypnul už během předzápasového staredownu.

Předzápasové staredowny, kdy se bojovníci mnohdy poprvé setkají tváří v tvář, se u fanoušků těší velké popularitě. Napoví totiž hodně o samotném zápase. Nervy zápasníků pracují na maximum a není divu, že občas dojde ke strkanici, která výjimečně vyústí i ve rvačku. To, co se však stalo v Bělorusku, nemá obdoby a mohlo by to být klidně kvalifikováno i jako pokus o ublížení na zdraví.

Když totiž jeden z bojovníků teprve kráčel ke svému soupeři, druhý ho z ničeho nic poslal k zemi přesně mířeným naskočeným kolenem na bradu. Poté, co se knockoutovaný borec probral, pustil se instinktivně do jednoho z přítomných sekuriťáků, ale naštěstí byl rychle zpacifikován.

Jednalo se o třetí akci běloruské organizace Zames fight club, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic. Turnaj sice o den později normálně proběhl, ale zda dostali tihle dva příležitost vyřídit si účty na bojišti, není známo. Dá se však očekávat, že zakročili lékaři a zápas byl zrušen. Agresor by si každopádně zasloužil přísný disciplinární trest ne-li doživotní zákaz bojování, protože takovéto zákeřné útoky nemají v bojových sportech samozřejmě co dělat.

O tom, že jde staredowny pojmout i vtipně a přátelsky, se můžete přesvědčit ve videu níže, které ukazuje experta Seana O'Conella:

Zdroje:  Zames Fight Club

Nejnovější články