Boxera Furyho chce vidět papež i Trump, jeho otec však doufá, že pověsí rukavice na hřebík

Boxera Furyho chce vidět papež i Trump, jeho otec však doufá, že pověsí rukavice na hřebík zdroj: Profimedia

Před lety byl Tyson Fury na dně a málem prohrál životní boj s depresemi, jeho životní příběh teď přitahuje pozornost i na nejvyšších místech.

Donald Trump je dobrý přítel s šéfem UFC a patří mezi velké fanoušky bojových sportů. Neunikl mu samozřejmě ani boxerský megazápas Tysona Furyho s Deontayem Wilderem. Oba boxeři na něj udělali dokonce takový dojem, že je možná pozve do Bílého domu.

"Byl to skvělý zápas, dva skvělí bojovníci. Bylo to opravdu velmi vzrušující. Možná bychom je měli oba přivézt do Bílého domu. Nevím, protože to bylo opravdu dobré. Vlastně myslím, že to uděláme," prozradil prezident USA novinářům.

Tyson Fury zdroj: Profimedia

Furyho promotér Frank Warren navíc prozradil, že s nově korunovaným šampionem těžké váhy by se rád setkal také sám papež. To sice může pro mnohé být zvláštní informace, ale nejvyšší církevní představitel se ještě před zápasem setkal s Wilderem, podle kterého je František velkým fanouškem boxu.

"Bylo to úžasné. Nazval mě boxerským ambasadorem míru a vy víte, v čem spočívá moje práce, je to opak míru. Knockoutuju chlapy. Doslova jim knockoutuju mozky ven z jejich hlav," popsal zvláštnost setkání sám boxer. "A já, že jsem ambasador míru? Ale, když se nad tím zamyslím, připomíná to, kým jsem. Každou špetku toho. Mimo ring jsem mírumilovný člověk, miluju všechny lidi. Jsem typ člověka, co rád motivuje ostatní a inspiruje je k velkým věcem."

Zatímco poražený Wilder teď zpytuje svědomí a vyčítá si nástup v okázalém (a těžkém) obleku, který ho prý unavil ještě před začátkem zápasu, Fury si může užívat skvělý životní obrat. Není to totiž tak dávno, co sváděl mnohem těžší bitvy s těžkými depresemi.  

Tyson Fury zdroj: Profimedia

Nejemotivněji to asi popsal jeho otec: "Budu k vám upřímný. Dneska tu sedím a pořád se štípu, protože tam, kde byl před dvěma lety, už v podstatě nebyla žádná naděje." Přesto však doufá, že se jeho syn nyní rozhodne ukončit kariéru. "Je mu 32, má mladou rodinu a já si myslím, že jeho děti si zaslouží svého tátu. Udělal toho už dost, to je můj názor."

Staronový král těžké váhy boxu už samozřejmě zápasit nemusí, ale poražený Wilder doufá v odvetu, na kterou má podle smlouvy nárok. Uvidíme tedy, zda se jí v dohledné době dočkáme, určitě by to byl opět skvělý zápas.

Zdroje:  stuff.co.nz , Thesun.co.uk , boxingnewsandviews.com

Nejnovější články