Král se vrátil na svůj trůn! Fury porazil do té doby neporaženého Wildera na TKO

Král se vrátil na svůj trůn! Fury porazil do té doby neporaženého Wildera na TKO Tyson Fury poráží Deontaye Wildera v 7. kole na TKO | zdroj: Profimedia

Fury nedal Wilderovi v podstatě žádnou šanci a Wildera zachránil až hozený ručník.

Tyson Fury to dokázal a v odvetném utkání s Deontayem Wilderem s přehledem zvítězil. Deontay Wilder měl ještě před samotným utkáním neuvěřitelné skóre 41 KO ze 43 zápasů, přičemž jediným zápasem který nevyhrál, byla remíza právě proti Furymu z roku 2018. Wilder tak zvítězil KO v 95% svých zápasů, což je nejlepší statistika ze všech těžkých vah v historii boxu. I přesto si po dnešku připsal svoji první porážku, kterou mu uštědřil „Gypsy King“ v 7. kole na TKO.

Tyson Fury zdroj: Profimedia

V prvním kole se borci spíše jen oťukávali, ale hned bylo jasné, jaké budou oba hrát role. Tyson Fury neustále tlačil, držel střed ringu a snažil se Wildera hnát do provazů. Wilder před ním boxoval z ústupu a ukázal, že v zápase bude chtít použít svoji drtivou pravačku. V druhém kole už měl docela evidentně navrch mnohem větší Fury, který nedával Wilderovi vydechnout, neustále jej tlačil a v klinči se na něj věšel a nechával ho nést jeho poctivých 115 kg.

Ve třetím kole přišlo to, co nikdo asi moc nečekal. Fury zahnal Wildera k provazům a tam mu dal tvrdý pravý hák za ucho, po kterém se Wilder poroučel k zemi. Rozhodčí jej počítal a Wilder se zvládl trochu zregenerovat a vrátit do zápasu. Od té doby už to ale nebyl ten samý Wilder a šlo vidět, že je pořád hodně otřesený a v podstatě se Furymu po zbytek kola jen bránil. V přestávce mezi koly šlo vidět, že mu z levého ucha teče krev a pravděpodobně mu tak Fury svým tvrdým hákem praskl bubínek. To by vysvětlovalo i následné problémy s rovnováhou, které měl Wilder ve čtvrtém kole.

Fury jel pořád svůj styl – tlačit k provazům, věšet se na soupeře a unavit jeho tvrdou pravačku, ve které už Wilder opravdu neměl mnoho sil. Navíc se Furymu po krásném levém háku a pravém zvedáku na spodek povedlo posadit Wildera znovu na podlahu a ten byl znovu počítán. Sice hned vstal, ale jen proto, aby schytal další rány od Furyho.

Fury knocks down Wilder Tyson Fury srazil k zemi Deontaye Wildera | zdroj: Profimedia

Wilder vypadal kolo od kola hůře, krev mu tekla z pusy i z ucha a „Gypsy King“ jej neustále zasypával tvrdými údery a nenechal jej vydechnout. Sice byl Fury penalizován ztrátou jednoho bodu za úder na Wildera i po jasném stopu rozhodčího, to ale nemohlo nic změnit na jeho jasné převaze.

V 7. kole dostal Fury unaveného a zbitého Wildera do rohu a tam se do něj pustil sérií tvrdých úderů. To už nevydržel Wilderův dlouholetý trenér Jay Deas a hodil do ringu ručník, po kterém rozhodčí ukončil zápas.

Wilder nechápal co se děje, proč rozhodčí zápas ukončil a když zjistil, že jeho roh hodil do ringu ručník, byl evidentně naštvaný na svého trenéra. Nutno říct, že jeho trenér udělal dobré rozhodnutí a zachránil tak svého borce před sebou samotným a před dalším zbytečným bitím a zraněním.

Na rozdíl od jejich předchozího vzájemného zápasu, Fury teď jednoznačně dominoval a nedovolil svému soupeři použít jeho drtivou pravačku. O tom, že Fury Wildera k ničemu nepustil svědčí taky statistika, kdy mu za celý zápas dovolil dát pouze 18 tvrdých úderů, oproti svým 58.

Wilder byl zklamaný, ale prohru vzal jako šampion:

„Jsem v pohodě, tohle se stává, lepší chlap vyhrál. Můj roh hodil ručník, ale chtěl jsem ten zápas dokončit a klidně být odnesen na svém štítu,“ řekl Deontay Wilder krátce po zápase. „Před tímhle zápase jsem měl nějaké komplikace, ale nebudu se nijak vymlouvat. Jenom jsem chtěl, aby mě můj roh nechal odnést na mém štítu, jsem válečník a to je to co dělám. Ale on [Fury] udělal co udělal a já se vrátím ještě silnější.  O tomhle je box, nejlepší musí bojovat s nejlepšími. Doufám, že si lidi dnešní večer užili a že se všichni v pořádku vrátí domů,“ pronesl bývalý šampion a sklidil potlesk.

Fury v pozápasovém rozhovoru poděkoval Ježíši Kristovi a vyjádřil respekt svému soupeři: „Chtěl bych poděkovat Deontayi Wilderovi, přišel tady, rval se a opravdu ukázal srdce šampiona. Trefil jsem ho čistě svoji pravačkou a poslal ho k zemi a on se zvedl a bojoval až do sedmého kola. On je válečník, bude zpátky, a určitě bude znovu šampion. Ale teď řeknu: Král se vrátil zpátky na svůj trůn.“

Na závěr ještě nový šampion ukázal, že je opravdový showman a zazpíval do mikrofonu písničku American pie a rozezpíval i celou halu.

Fury předvedl skvělý výkon a vypadá to, že je opravdu zpátky. Teď nezbývá než doufat, že opravdu ti nejlepší budou bojovat s nejlepšími a že se Tyson Fury co nevidět utká s Anthonym Joshuou.

 

Zdroje:  HBO

Nejnovější články