Brazilský "Kovboj" se po odchodu z UFC blýskl nevídaným knockoutem, soupeře vypnul judistickým hodem

Brazilský "Kovboj" se po odchodu z UFC blýskl nevídaným knockoutem, soupeře vypnul judistickým hodem Alex Oliveira. | zdroj: Profimedia

Alex Oliveira ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Se srbským soupeřem si poradil v prvním kole nečekanou technikou.

Alex "Cowboy" Oliveira se sice v UFC nikdy neprobil mezi nejužší špičku, předváděl ale divácky atraktivní výkony, a tak se v nejslavnější MMA organizaci udržel dlouhý 7 let. Jelikož se mu ale v poslední době výsledkově nedařilo, musel uvolnit místo lepším. Ve 35 letech se mu ale do důchodu ještě nechce, a tak objíždí svět a zkouší zužitkovat své bohaté zkušenosti jinde.

Naposledy se včera (2. 6.) ukázal na turnaji americké organizce TITAN FC, který se konal v Srbsku. V hlavním předzápase večera se střetl s domácím Stefanem Sekuličem. Ten se rovněž dostal až do UFC, ale pšenka mu tam nekvetla. První zápas v roce 2018 prohrál na body, což by ještě nebyla žádná tragédie. Přišlo ale zranění čelisti, operace a následná dvouletá stopka od anti-dopingové agentury USADA. Návrat po odpykání trestu srbskému fighterovi nevyšel podle představ a musel si hledat angažmá jinde, ani v menších organizacích se mu ale moc nedařilo.

V zápase měl Oliveira od začátku navrch, vypadalo to, že Sekuliče svazuje až přílišný respekt. Když ho Brazilec dostal do velkých problémů v postoji, pokusil se zachránit potopením pro takedown. Ten však Oliveira u klece ubránil a ukázkovým o-soto-gari, které se v MMA moc často nevidí, jej sám hodil na zem a už samotný dopad Srba vyřadil z boje.

Po působivém vítězství Oliveira prohlásil, že chce v Titan FC získat titul. Pokud bude i nadále předvádět podobné výkony, nemuselo by to moc dlouho trvat.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články