Brazilští politici vyřešili své spory v MMA zápase! Po souboji byl vidět vzájemný respekt

Brazilští politici vyřešili své spory v MMA zápase! Po souboji byl vidět vzájemný respekt zdroj: Getty Images

Se zajímavým řešením politických sporů přišli v Brazílii. Dva politici totiž své argumenty přenesli do klece a vypadá to, že tato metoda měla úspěch.

V Brazílii to dokáže být pořádně divoké a místní chlapi mají k bojování velice blízko. To potvrdili dva politici, kteří vzali své spory do klece s úmyslem vyřešit je postaru.

Starosta amazonského města Borba, Simao Peixoto, se rozhodl, že už nebude dál snášet kritiku na sociálních sítích, kterou na něj chrlil bývalý městský radní Erineu „Mirico“ Alves da Silva. Ten dával Peixotovi za vinu především to, že jako starosta selhal při ochraně místního vodního parku a dožadoval se, aby své argumenty přenesly do klece. Peixoto se výzvy nezaleknul a kývnul na ni.

„Nejsem rváč, jsem starosta města Borba. Ale jestli chce opravdu bojovat, budu připravený. Vždycky jsem byl vítězem,“ vzkázal před soubojem svému rivalovi Peixoto.

A jak starosta slíbil, tak se stalo. Oba borci nastoupili do klece, která byla postavena v tělocvičně místní školy. Hala byla zaplněná příznivci obou táborů, kteří vytvářeli bouřlivou atmosféru.

Místní starosta nastoupil do klece pořádně rozjetý a několikrát na svého soupeře ukázal gesto podřezání krku. Jeho soupeře to ale nechalo chladným a zápas mohl začít. Silva trefil hned na začátku dobrý lowkick, který s Peixotem pořádně zamával a měl s ním úspěch i v dalších pokusech. Jenže usnul na vavřínech a při jednom z lowkicků jej Peixoto srazil hákem k zemi. Z toho se ale bývalý radní dokázal dostat a zápas mohl pokračovat.

Na amatéry bez tréninku sice nebyli zas tak špatní, ale o žádnou technickou bitvu se rozhodně nejednalo. Zápas nakonec trval celá 3 kola, ve kterých si oba politici sáhli fyzicky na dno, ale ani jeden to nakonec nevzdal. Duel tak nakonec museli rozhodnout bodoví rozhodčí, kteří přiřknuli vítězství starostovi Peixotovi.

Sympatické bylo, že si po zápase podali ruce a dokonce se i objali. Násilí není ve většině případů tím nejlepším řešením, ale pokud se jedná o rozdílné politické názory, možná že vyřešení sporů v kleci a získání vzájemného respektu není až zas tak špatný nápad. Koho z českých politiků byste chtěli vidět zápasit vy? A kdo by podle vás vyhrál pyramidový turnaj?

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články