Buakaw se nečekaně objeví v japonské organizaci RIZIN, soupeřem mu bude dopingový hříšník

Buakaw se nečekaně objeví v japonské organizaci RIZIN, soupeřem mu bude dopingový hříšník Buakaw Banchamek se chystá nastoupit k zápasu | zdroj: Profimedia

Ani ve 41 letech legendární Buakaw Banchamek nezpomaluje, o víkendu se po dlouhé době ukáže v Japonsku.

Bylo to právě v Japonsku, kde se z tehdy prakticky neznámého thajského mladíka Buakawa stala jedna z největších hvězd bojových sportů. Nebylo divu, v roce 2004 i přes nepřízeň rozhodčích ovládl prestižní pyramidu K-1 MAX, ve finále navíc porazil domácí superstar Masata Kobajašiho. V následujících letech pak patřil ke stálicím kultovní kickboxerské organizace.

Věk sice nejde zastavit a Buakaw už dávno nemá tu rychlost a tvrdost jako za mlada, v ringu ale pořád válí. Loni absolvoval 5 zápasů, což je na čtyřicátníka, který s tréninkem začal v 8 letech, solidní tempo. Nyní se nečekaně opět ukáže japonským fanouškům v organizaci RIZIN, naposledy tam loni remizoval s Rukijou Anpoem, tentokrát mu soupeřem bude Minoru Kimura.

30letý Brazilec japonsko-italského původu je zvyklý knockoutovat jednoho soupeře za druhým, bohužel ale jeho pověst kazí nedávné pozitivní dopingové testy, loni kvůli nim byly dokonce anulovány dvě jeho vítězství a vyfasoval také několikaměsíční pauzu. Nedávný test už měl naštěstí negativní a šéf RIZINu Nobujuki Sakakibara slíbil, že bude testován i těsně před zápasem, přičemž pohrozil, že pokud bude znovu přichycen při užívání zakázaných látek, v jeho organizaci dostane doživotní zákaz.

Sám Kimura namísto zpytování svědomí zpochybňuje férovost thajské legendy. "Nejsem sice v pozici, abych to říkal, ale když se podíváte na to, jak se jeho tělo změnilo, tak si myslím, že Buakaw je ten, kdo dopuje. Doufám, že testy budou důkladné," nechal se slyšet na tiskové konferenci, kde také prohlásil, že zvítězí na KO. Uvidíme, co na to Buakaw. Zápas se odehraje již tuto sobotu na turnaji RIZIN Landmark 9, který v našich končinách začne už v 6:00 ráno a Banchamek obstará v pořadí třetí duel.

Zdroje:  Rizin

Nejnovější články