Další soupeř pro Ngannoua? Vypadá to na boxerského knockoutéra, který je ochoten nastoupit v MMA

Další soupeř pro Ngannoua? Vypadá to na boxerského knockoutéra, který je ochoten nastoupit v MMA Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Kamerunský tvrďák Francis Ngannou potvrdil v boxerském ringu své bojové kvality a už domlouvá dalšího soupeře. Ve hře je i zápas pod pravidly MMA.

Co bude s Francisem Ngannou po zápase s Tysonem Furym, zněla jedna z otázek před boxerským superfightem, který se odehrál minulý týden. Pokud by kamerunský MMA bijec drtivě prohrál, jeho akcie by šly v boxerském světě hodně dolů. Jenže on překvapil, a i když nakonec na vítězství nedosáhl, svou tržní hodnotu o dost zvýšil. O zápas s ním má teď zápas i Anthony Joshua, nebo alespoň jeho promotér Eddie Hern.

Spíš to ale vypadá, že by se "Predátor" mohl příští rok utkat s Deontayem Wilderem. A navíc by se tentokrát mohly role prohodit. "Bronzový bombér" se v minulosti nechal slyšet, že by si s Francisem rád dal i MMA zápas. A očividně neplácal jen tak do větru, Ngannou na něj prozradil, že už několik měsíců trénuje a jednání o zápase momentálně probíhají.

Proti by samozřejmě nebylo ani vedení organizace PFL, které se Ngannou před časem upsal. "Myslím, že je to ta nejzajímavější věc, kterou bychom mohli vidět," prohlásil její zakladatel Donn Davis a přiznal, že možnosti z MMA světa nejsou moc zajímavé. "V MMA je jen jeden chlap, který je teď pro Francise zajímavý – Jon Jones. Jen on. Všichni říkají: A co Stipe Miocic? Možná, dávám mu půl bodu. Jeden a půl bojovníků, kteří jsou zajímaví. Nechci říkat, kdo by s ním mohl udělat dobrý zápas. Jsou tam tři nebo čtyři další borci, kteří by s Francisem mohli udělat vyrovnaný fight, ale já tu mluvím o zajímavosti, takových je jeden a půl na světě!" 

Je jasné, že k souboji s Jonesem aktuálně nedojde, jelikož je pod smlouvou u konkurenční organizace UFC. Zápas s Wilderem v MMA by ale možná přilákal ještě větší pozornost. Američan má totiž podobně tvrdý úder jako Francis a 42 ze 43 výher získal na T/KO. Uvidíme tedy, zda se tenhle zajímavý souboj podaří dohodnout, i kdyby se měl nakonec odehrát v boxerském ringu. 

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články