"Bronzový bombér" Deontay Wilder chce Ngannoua. Nejprve box, pak MMA

"Bronzový bombér" Deontay Wilder chce Ngannoua. Nejprve box, pak MMA Tyson Fury vs. Deontay Wilder | zdroj: Profimedia

Deontay Wilder je dalším z řady slavných boxerů, kteří vyjádřili zájem o souboj s Francisem Ngannousem, ex-šampionem těžké váhy UFC.

Není žádným tajemstvím, že by Francis Ngannou rád kariéru v profesionálním boxu začal tím největším možným zápasem a na mušce má primárně Tysona Furyho a Anthonyho Joshuu. Zájemců o střet s bývalým šampionem těžké váhy UFC je ale více a začíná se na něj tvořit pěkná fronta. Slavní boxeři by "Predátora" v ringu rádi zaučili a krom astronomických částek létají vzduchem i další zajímavé nabídky.

"Mám Francise rád. Když jsem ho potkal v Apexu (tělocvična UFC) ve Vegas, tak jsme o zápase mluvili a já mám o něj pořád zájem. Rád bych ho udělal v Africe," rozpovídal se Deontay Wilder pro Trill Boxing Talk. Doplnil také, že debatu o zajímavém money-fightu inicioval šéf UFC Dana White.

Deontay Wilder a Francis Ngannou Deontay Wilder a Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

"Dokonce jsem přemýšlel o tomhle nápadu. Udělejme dohodu na dva zápasy. Všichni totiž vždycky přecházejí do boxu, tak to udělejme takto – Ty přijdeš ke mně domů, tak já pak přijdu k tobě. Opravdový čajový dýchánek," navrhnul pak. "Je to něco, o čem jsem přemýšlel od první chvíle. Chci udělat něco jiného, protože všichni přecházejí mezi bojovými sporty a MMA zápasníci vždycky přijdou do boxu. A samozřejmě v porovnání s boxery boxovat neumí, takže tohle bude vždycky hrát do karet boxerům, protože přichází na naše území."

Férová nabídka, se stejnou už před časem přišel také Dillian Whyte. Wilder ale nevylučuje, že by v jeho případě nemuselo zůstat u ojedinělé expedice do světa MMA. "Jelikož on bude trénovat box, aby sem za mnou přišel, tak proč bych já netrénoval to, co dělá on? Možná se mi to zalíbí a přejdu tam. Bude to můj nový domov a budu od teď nakopávat týpkům zadek. Samozřejmě bych si k tomu najal jednoho z nejlepších trenérů."

V MMA se v porovnání s boxem zatím netočí tak velké peníze, takže je velmi nepravděpodobné, že by "Bronzový bombér" ring v budoucnu vyměnil za oktagon. Je ale jasné, že právě zápas s Francisem vygeneruje obrovský zisk, ať už proti němu nastoupí kdokoliv. A předem dohodnutá odveta v MMA by pak celou věc udělala ještě mnohem zajímavější. Wilder je navíc stejně jako Ngannou pověstný svou KO sílou úderů. O tom koneckonců svědčí jeho statistiky, kdy pouhé jedno ze 43 vítězství získal na body, takže by určitě nebyl úplně bez šance ani v malých rukavicích v kleci.

Zdroje:  TRILL BOXING TALK

Nejnovější články