Pokud Joshua nebude boxovat o titul, zvážil by asi souboj s Ngannouem, prozradil promotér

Pokud Joshua nebude boxovat o titul, zvážil by asi souboj s Ngannouem, prozradil promotér Eddie Hern a Anthony Joshua | zdroj: Profimedia

Obávaný knockoutér Francis Ngannou moc dobře věděl, že si může dovolit dát košem UFC. V boxerském ringu je o něj totiž enormní zájem a možná by si dal říct i hvězdný Anthony Joshua.

Anthonyho Joshuu jsme v ringu mohli naposledy vidět loni v srpnu, když ani napodruhé nestačil na fenomenálního Oleksandra Usyka a prohru psychicky neunesl. Zpátky do ringu by se měl vrátit 1. dubna proti Jermainu Franklinovi a ačkoliv tentokrát nebude moci získat žádné pásy, půjde v Britově kariéře o hodně důležitý duel.

"Protože, jestli AJ ten zápas nevyhraje, tak budeme mít velký problém," připustil promotér Eddie Hern, který ale věří, že nejslavnější boxer jeho stáje Matchroom boxing ještě neřekl poslední slovo a dokáže v budoucnu získat šampionské pásy zpět. 

Co bude s Joshuou po dubnovém zápase, bude záležet zejména na jeho výkonu. Sám promotér ale nadhodil jednu zajímavou možnost.

"Spousta lidí mluví o Francisi Ngannouovi. AJ proti Francisovi to je prostě gigantická věc," rozpovídal se Hern, aby vzápětí vysvětlil, co by mohlo být překážkou. "Anthony se soustředí na to, aby se znovu stal šampionem těžké váhy a přes Francise k tomu cesta nevede."

Záležet tedy bude i na tom, jak se vyvrbí situace na špici heavyweight divize. Pásy mají totiž nyní v držení Usyk a Fury, kteří si prý domlouvají souboj na konec dubna. Pokud by tedy Joshua nad Franklinem vyhrál a neměl by jasnou cestu k titulovému fightu, možná by o ex-šampiona UFC mohl mít zájem.

"Určitě zápas s Ngannouem neupřednostní před šancí získat titul, ale pokud tu mít nebude a byla by šance udělat velký galavečer v létě, podle mě by na to určitě zaměřil pozornost," myslí si Hern, s Joshuou o tom ale ještě nemluvil.

Zato s Francisem už prý možnosti probírali a kamerunský "Predátor" mu prozradil, že má zájem právě o Anthonyho nebo o Tysona Furyho. Dává to smysl, ve Francisově případě by totiž nebylo moudré boxerskou kariéru budovat pozvolna a riskovat, že případná prohra s méně známým soupeřem sníží jeho tržní hodnotu. Jeho první zápas totiž přitáhne pozornost zejména kvůli tomu, že fanoušky bude zajímat, jak si obávaný MMA bojovník s brutální silou povede v ringu. Přestože proti ostříleným boxerům nebude mít na bodové vítězství pražádnou šanci, KO může trefit vždycky. Koneckonců kdo jiný než právě muž s nejtvrdším úderem na světě. A když Ngannou prohraje, dveře do UFC bude mít pravděpodobně stále otevřené, možná dokonce rovnou k superfightu s Jonem Jonesem.

Zdroje:  Behind The Gloves

Nejnovější články