Ngannou dostal zajímavou nabídku od ruského promotéra

Ngannou dostal zajímavou nabídku od ruského promotéra Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Chvíle, na kterou promotéři bojových sportů čekali, je tady. Francis Ngannou už není smluvně vázán v UFC a o zajímavé nabídky rozhodně nebude mít nouzi.

Vlastně to nebylo žádné velké překvapení. Francis Ngannou, dnes již bývalý šampion těžké váhy UFC, dával dlouhodobě najevo nespokojenost s podmínkami v nejprestižnější světové MMA organizaci. Po zranění si tedy doslova vyčekal propuštění. 

Z Francisova pohledu nešlo jen o peníze. Už loni v pořadu The MMA Hour prozradil, že se mu kromě neadekvátního platu nelíbí stávající smlouva, která bojovníkům neumožňuje startovat mimo UFC. To potvrdil i jeho trenér Eric Nicksick. Ten prozradil, že po posledním zápasu jeho svěřence zašli s vedením na večeři a on sám měl pocit, že dohoda je na spadnutí. "A pak jsme sedli do auta, Francis se na mě podíval a říká: Když tuhle smlouvu podepíšu, aniž bych udělal nějakou změnu, bez všech těch věcí, které jsem říkal, že udělám, tak budu jen další zaprodanec. A to já odmítám."

Chápat se samozřejmě dají obě strany. Francis nebyl v posledních letech moc zápasově vytížený a mohl by s přehledem stíhat "vedlejšák" třeba v podobě boxu. Vedení UFC ale samozřejmě oprávněně obává, že by se další a další bojovníci chtěli vydat v jeho stopách, což nemohou dopustit.

Kamerunský "Predátor" má výhodu v tom, že si v oktagonu vydobyl velkou popularitu a bude si teď moci vybírat z lukrativních nabídek. S jednou z prvních přišel veřejně promotér ruské organizace Hardcore Boxing. "Francisi, mám pro tebe nabídku – 3 miliony dolarů za zápas 18. března v Dubaji proti mému šampionovi těžké váhy Soslanu Asbarovovi. Už jsme poslali smlouvu tvému manažerovi a čekáme na odpověď," řekl ve videu na sociálních sítích. Na zmiňované akci by se měl v boxerském souboji představit také Jose Aldo proti Sergeji Kovalevovi.

Asbarov to má zatím podle databáze boxrec v profi boxu 3-0, naposledy na konci prosince v Moskvě vyřídil za pouhou minutu Američana Joela Shojgreena (14-4).

Ngannou zatím na nabídku veřejně nereagoval, je tedy možné, že si na jeho další zápas ještě chvíli počkáme. V minulosti totiž zadělával i na duel s Tysonem Furym, který by mu přeci jen vydělal asi více. Případná prohra s Asbarovem by navíc jeho tržní hodnotu dost snížila.

Zdroje:  The MMA Hour , Hardcore Boxing

Nejnovější články