O Ngannoua má zájem známý boxer, který vyzkoušel i MMA. Rozsekám ho a pak si to dáme v kleci, slibuje

O Ngannoua má zájem známý boxer, který vyzkoušel i MMA. Rozsekám ho a pak si to dáme v kleci, slibuje Francis Ngannou opustil UFC jako úřadující šampion těžké váhy | zdroj: Profimedia

Boxer Dillian White by rád v ringu přivítal Francise Ngannoua, dokonce by si s ním pak klidně dal MMA zápas.

Kamerunský obr Francis Ngannou býval často označován za nejděsivějšího muže planety, jelikož většinu soupeřů v nejtěžší váhové kategorii UFC (120,2 kg) tvrdě knockoutoval. Kvůli nespokojenosti s podmínkami se ale rozhodl nejslavnější světovou MMA organizaci opustit a zkusit štěstí jinde. Letos ho tak nejspíš uvidíme v boxerském ringu a o zajímavé soupeře rozhodně nouzi mít nebude.

"Strašně rád bych s ním bojoval," nechal se pro Sky sports slyšet Dillian Whyte (28-3). "Samozřejmě je to šampion, nebezpečný chlap, ale myslím, že bych ho rozsekal. Byl by to hodně zajímavý zápas, protože oba máme základ v bojových umění a on se chystá skočit rovnou do hluboké vody. Přitáhlo by to hodně pozornosti. Fanoušci by to chtěli vidět, protože on je bývalý šampion UFC a čelil by špičkové těžké váze jako jsem já."

Dillian Whyte Dillian Whyte | zdroj: Profimedia

Angličan s jamajskými kořeny má pro Francise pochopení, že chce od MMA přejít za většími penězi k boxu. Sám totiž začínal jako kickboxer a dlouhá léta platil doma ve Velké Británii za jedničku své váhy. S bilancí 20-1 ale přešel do MMA. V kleci ale nakonec absolvoval pouze jediný zápas, v němž zvítězil na KO po 12 vteřinách. Možná by býval pokračoval, kdyby následně hned v prvním amatérském boxerském klání neporazil Anthonyho Joshuu. Od toho momentu už zkrátka nebylo cesty zpět. Zřejmě ale není všem dnům konec.

"Spousta boxerů si vybere chlapy z MMA a zmlátí je v boxerském ringu, ale nejsou dost stateční na to, aby s nimi šli do klece. Já bych s ním s radostí bojoval v ringu a pak i v kleci," nabídl Whyte a následně si do svého potenciálního soupeře rýpl. "Je mnohem jednodušší knockoutovat lidi ve 4uncových rukavicích, které nemají skoro žádnou vycpávku. Dokáže to samé udělat v 10uncových rukavicích? Protože já vím, že to zvládnu."

"Je to dobrý bojovník, je silný, ale v jeho stylu je spousta chyb. Dává údery z velké dálky, je to rváč. V MMA to funguje, protože máte malé rukavice a stačí se jen kamkoliv trefit, abyste nadělali škody. Ale v boxu potřebujete mít nějaké dovednosti a dobré načasování. Nemůže jen nastoupit, začít se rvát a myslet si, že zvládne lidi knockoutovat."

Uvidíme, zda Ngannou na výzvu kývne. Záležet asi bude na především na tom, jak se pohnou námluvy s Tysonem Furym, který by mu pravděpodobně zajistil vyšší výplatu a případná prohra s Whytem by Francisovu tržní hodnotu ve světě boxu dost snížila.

Zdroje:  Sky Sports

Nejnovější články