Epická bitva dvou těžkých vah! Fury v dramatickém zápase knockoutoval Wildera v jedenáctém kole

Epická bitva dvou těžkých vah! Fury v dramatickém zápase knockoutoval Wildera v jedenáctém kole Tyson Fury knockoutoval Deontaye Wildera v jedenáctém kole. | zdroj: Getty Images

Třetí zápas dvou velkých rivalů nabídl pořádné drama, ale vítězství nakonec vybojoval britský šampion Tyson Fury.

Ostře sledovaný zápas o titul šampiona těžké váhy mezi vyzyvatelem Deontayem Wilderem a šampionem Tysonem Furym nabídl skvělý box a diváky zvedal ze sedadel. Jednalo se o třetí vzájemné utkání, kdy první skončilo remízou a druhé vyhrál Fury technickým knockoutem. Wilder tak měl Furymu co vracet, ale v dramatickém zápase nakonec znovu zvítězil Fury, tentokrát na KO v jedenáctém kole.

V prvním kole začal Wilder agresivně a zaměřoval se především na Furyho břicho. Neustále jej zasahoval tvrdými jaby i zadními direkty na spodek, což donutilo šampiona stáhnout se do obrany. Fury však nepanikařil, vypadalo to spíše, že nechce „přepálit“ začátek zápasu a šetří své síly. To se taky ukázalo na konci kola, když začal Fury konečně vracet rány svému soupeři. Dobrou kombinací jabu a zadního direktu dvakrát Wildera nachytal a trefil jej čistě na čelist. S Wilderem to ale nic neudělalo a americký bombardér pravděpodobně vyhrál první kolo.

Ve druhém kole už se Fury probral a začal aktivně tlačit Wildera před sebou. Trefil jej několika dobrými údery, na které Wilder odpovídal znovu ranami na spodek. V jednu chvíli chtěl Wilder trefit Furyho svojí tvrdou pravačkou, ale britský šampion s tím nechtěl mít nic společného a vyhnul se jí velkým obloukem. Naopak se snažil o klinč, ve kterém se na Wildera věšel a ždímal z něj energii. Druhé kolo bylo vyrovnané, ale šlo spíše za Furym.

Ve třetím kole už to oba borci rozjeli naplno a byli jsme svědky skvělých a tvrdých výměn. Wilder trefil svůj zadní hák, zatímco Fury si vynutil klinč, ze kterého několika ostrými údery poslal Wildera na zem, který byl počítán. Americký boxer se ale zvládl postavit a Fury na něj spustil další baráž úderů. Do konce kola ale zbývalo už jen 10 sekund, které Wilder zvládl přežít.

Pokud bylo třetí kolo divácky atraktivní, čtvrté zvedlo fanoušky ze sedadel. Wilder byl pořád ještě otřesený a Fury jej neustále tlačil a trefoval svými údery. V poslední minutě ale americký bojovník trefil Furyho zadním direktem do hlavy a poslal jej k zemi. Šampion se dokázal postavit, ale Wilder cítil krev a znovu se vrhl na svého soupeře s dalšími údery. Opět jej trefil a opět šel Fury na zem. I tentokrát se ale zvládl postavit, zrovna když kolo ukončil gong.

View this post on Instagram

Příspěvek sdílel uživatel @fightinwords

V pátém kole se Wilder snažil dávat veškerou sílu do každé rány a ukončit tak Furyho. Ten ale vypadal v pořádku a dobře se bránil a vyhýbal tvrdým úderům amerického vyzyvatele, kterého jeho útoky stály spoustu sil.

Šesté kolo ovládl šampion, který šel neustále dopředu, vynucoval si klinč a unavoval svého soupeře a dokázal jej trefovat. Wilder vypadal velice unaveně a Fury mu nedal ani chvíli vydechnout.

Zápas takto pokračoval i v sedmém kole. Fury neustále vyvíjel tlak, klinčoval a zatímco na šampionovi nešla únava vidět, americký boxer byl stále pomalejší a méně aktivní. Fury na něj spustil salvu tvrdých úderů a dostal Wildera do problémů. Wilder se mu to snažil vracet, ale jeho údery už teď postrádaly obvyklou razanci.

I v následujících kolech si Fury zachoval převahu a pronásledoval Wildera po ringu, zatímco jej trestal za jeho občasné divoké výpady. Wilder však předváděl velké srdce bojovníka, kdy se nevzdával a oba borci předváděli skvělý boxing.

View this post on Instagram

Příspěvek sdílel uživatel @fightinwords

V desátém kole se Fury vyhnul levému háku a sám trefil Wildera tvrdou zadní přímo na čelist. Američan šel na zem a do počítání, ale znovu se dokázal zvednout. Britský šampion se jej snažil ukončit, ale Wilder do konce kola dokázal přežít.

V jedenáctém kole ale Fury znovu dostal Wildera pod tlak a rozjel svá kladiva, kterými tentokrát ukončil zápas. Z klinče trefil Wildera zvedákem a poté za něj přidal pravý hák, kterým amerického soupeře poslal definitivně v bezvědomí k zemi. Bylo jasné, že je po zápase a rozhodčí tento epický duel okamžitě ukončil.

Tyson Fury i Deontay Wilder předvedli úžasný zápas, ale vítěz může být jen jeden a po zásluze se jím stal anglický šampion, který tak obhájil své šampionské pásy a vyšel z trilogie s nebezpečným Deontayem Wilderem neporažen.

Zdroje:  www.cbssports.com

Nejnovější články