„Budu podvádět znovu! Naládoval jsem si rukavice podkovama a dynamitem,“ těší se Fury na zápas s Wilderem

„Budu podvádět znovu! Naládoval jsem si rukavice podkovama a dynamitem,“ těší se Fury na zápas s Wilderem Denotay Wilder - Tyson Fury | zdroj: Profimedia

O víkendu se dočkáme završení boxerské trilogie mezi Deontayem Wilderem a Tysonem Furym a britský šampion tvrdí, že bude „podvádět“ i v tomto zápase.

Las Vegas nám o víkendu nabídne velkou boxerskou bitvu o titul těžké váhy WBC. Už potřetí se v ringu střetnou dva velcí rivalové, britský šampion Tyson Fury a americký bombardér Deontay Wilder, aby konečně rozsekli, kdo z nich je lepším boxerem.

Poprvé se střetli v roce 2018 a tehdy nabídli divákům velké drama. Fury byl o něco lepším boxerem po většinu zápasu, ale Wilder jej ve 12. kole poslal tvrdým pravým a levým hákem k zemi. Fury chvíli ležel na podlaze a nikdo nečekal, že by se mohl po takových ranách ještě postavit. Ale „Gypsy King“ jakoby vstal z mrtvých a zápas dobojoval. Rozhodčí nakonec zápas ohodnotili remízou, takže bylo jasné, že se spolu oba borci musí střetnou ještě jednou.

K odvetě došlo o dva roky později a tentokrát Tyson Fury žádné drama nedopustil. Zkušeně Wildera přeboxoval, věšel se na něj v klinčích a ždímal z něj energii. V zápase měl britský boxer velkou převahu a jeho americký soupeř z něj byl očividně frustrovaný. Po několika dobrých ranách v sedmém kole vyhodnotil Wilderův trenér, že jeho svěřenec dostal už dost velký výprask a hodil do ringu ručník.

Wilderovi se to však nelíbilo, bral to jako zradu a svého trenéra za tento „prohřešek“ dokonce vyhodil. Po zápase navíc rozjel spoustu konspiračních teorií. Například se nechal slyšet, že jeho prohra byla zapříčiněna tím, že šel do ringu v příliš těžkém kostýmu, který mu vzal potřebnou sílu. Poté přidal další teorii, že mu jeden z trenérů dal před zápasem do pití léky na uvolnění svalů, což mělo být příčinou jeho slabého výkonu.

Americký boxer se opřel také do svého britského soupeře a nařkl jej z podvádění. Podle Wildera měl mít Fury pěsti v rukavicích v neobvyklé poloze, takže nebouchal přes vyplněný prostor rukavic, ale přes dlaňovou část, která je velice tenká. Navíc měl prý mít v rukavicích ukrytý tvrdý předmět, čímž mu udělal důlek do lebky.

„Je nemožné pro úplně novou 10 uncovou rukavici, aby se takhle ohýbala, aby byla deformovaná, nebo aby v ní byly důlky. Opravdu věřím, že jsi si dal něco tvrdého do své rukavice, něco o rozměrech vajíčka,“ řekl Wilder ve svém videu, kde ukazoval i záběry, které skutečně mohou budit některé pochybnosti o rukavicích Tysona Furyho.

Fury si z jeho obvinění ale nic nedělá a naopak si přisadil: „Víte co? Budu podvádět znovu, protože mu udělám díru do obličeje. Podle něj jde o podvádění, protože podle něj, on nemůže prohrát. Bohužel, budu podvádět znovu. Nakopu ho do zadku.“

„Měl jsem v rukavicích podkovy. Ty víš, že jsem cigán, že jo? Viděl jsi někdy „Peaky Blinders“ (britský seriál „Gangy z Birminghamu“, pozn. redakce)? Naládoval jsem si rukavice podkovama a dynamitem. Tentokrát udělám úplně to samé. Akorát si tam teď dám trochu víc železa,“ vysmál se Fury svému soupeři.

Ten se původně s Wilderem potřetí utkat nechtěl a místo toho si domlouval miliardový zápas s tehdejším šampionem Anthonym Joshuou. Jenže Wilder na něj vytáhl klauzuli z jejich smlouvy o tom, že v případě porážky má právo na odvetu, a že chce tohoto práva využít. Fury se tedy nakonec rozhodl, že než aby se s Wilderem soudil a riskoval prohru a ztrátu peněz, raději dá americkému boxerovi „ještě jeden výprask“.

Jak třetí zápas těchto těžkotonážníků dopadne, se dozvíme v neděli kolem 4. hodiny ranní.

Zdroje:  mmafighting.com , Sportbible.com

Nejnovější články