Děda by na něj byl pyšný. Vnuk Muhammada Aliho se v PFL uvedl pěkným KO

Děda by na něj byl pyšný. Vnuk Muhammada Aliho se v PFL uvedl pěkným KO Muhammad Ali a jeho vnuk Biaggio Ali Walsh | zdroj: Profimedia

Jablko nepadlo daleko od stromu, Biaggio Ali Walsh si sice místo boxu vybral MMA, soupeře v ostře sledované premiéře pod organizací PFL ale vyřídil tvrdými údery.

Před nedávnem prestižní MMA organizace PFL oznámila, že do svých řad získala Biaggia Aliho Walshe, vnuka legendárního boxera Muhammada Aliho. Na tom by samo o sobě nebylo nic zvláštního, mladý Ali ale začal s tréninkem MMA teprve před 2 lety, kdy na něj přešel od amerického fotbalu a zakotvil v prestižním Xtreme Couture gymu.

Zápasovou premiéru si Ali junior odbyl letos v červnu a byť sahal po vítězství, nakonec ve druhém kole padl do pasti v podobě škrcení rear-naked choke. Na konci sprna ale srovnal skóre knockoutem v prvním kole, načež ho angažovala PFL.

„Souhlasím, že jsem se sem dostal díky tomu, čí jsem příbuzný. Ale proto hodlám předvést dobrý výkon, abych lidem ukázal, že mám talent, rychlost, výbušnost a sebevědomí. Nakonec je to všechno na mně,“ řekl ještě předtím než poprvé vstoupil do klece PFL, v níž obstaral úvodní zápas letošního finálového večera.

V souboji podle amatérských pravidel (šlo to poznat pouze tím, že kolo trvalo 3 minuty namísto obvyklých 5) se potkal se zkušenějším Tomem Graesserem s bilancí 4-4. Zápas Ali junior sice otevřel kopem, pak už ale nechal mluvit pěsti. Soupeřem otřásla kombinace háků z obou stran a byť se snažil sám útočit, rozdíl v rychlosti a razanci byl jasně patrný. Po chvíli už Američanovu tvář smáčela krev a po 43 vteřinách šel definitivně k zemi.

Ostudu tedy Ali Walsh rozhodně neudělal. Sympatické také bylo, že zůstal nohama na zemi a z dominantní výhry nedělal bůhvíco. Zdůraznil, že je pořád ještě amatér, který potřebuje především sbírat zkušenosti, aby se připravil na přechod mezi profíky. Uvidíme, zda matchmakeři PFL jeho přání vyslyší a příště proti němu postaví vyrovnanějšího soupeře.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články