Zničující finále pro královnu PFL, přemožitelka Jindrové schytala první porážku v kariéře

Zničující finále pro královnu PFL, přemožitelka Jindrové schytala první porážku v kariéře Pacheco se raduje z vítězství nad "neporazitelnou" Harrison | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Fenomenální Kayla Harrison ve finále milionového play off nestačila na skvělou Larissu Pacheco.

Pro Kaylu Harrison mělo být dnešní finále turnaje PFL velikou rozlučkou se sezónním formátem této americké organizace. Už před několika týdny Američanka ohlásila, že do příštího ročníku kvůli změně váhové kategorie nenastoupí. O to víc chtěla letošní rok zakončit s co největší pompou. S třetím šampionským pásem, milionem dolarů na účtu a hlavně opět bez prohry, aby se o ní dál mluvilo jako o možná nejlepší současné ženské bojovnici. Jenže Larissa Pacheco udělala přemožitelce Martiny Jindrové pořádnou čáru přes rozpočet.

Brazilka přitom do zápasu ve slavné newyorské Madison Square Garden nastupovala jako obrovský outsider a začátek tomu také nasvědčoval. Harrison ji, stejně jako plno předchozích soupeřek, dokázala dostat na zem, kde ji ničila svou silou a údery. Pacheco se však začala postupně vzpírat a ke konci prvního kola dokonce Američanku ohrozila gilotinou, kterou však nedokázala dostatečně utáhnout.

Ve druhé rundě už jsme sledovali poměrně vyrovnaný zemařský souboj, v němž postupně začala získávat na jistotě poměrně překvapivě Pacheco. Ta sérií úderů před závěrečným gongem dokonce donutila Harrison k návratu na nohy a u pletiva ji stačila ještě trochu naložit. K ukončení duelu to ale nevedlo.

Ve třetím kole zahrozila Pacheco další submisí a Harrison proto lehce změnila taktiku. Vsadila ještě na větší sílu a zápas chtěla ve svůj prospěch získat pomocí klasického ground and pound. Několikrát se dostala do výhodné horní pozice odkud okamžitě pouštěla jeden úder za druhým, ale Brazilka jich plno vykryla, takže pro ni nebyly nikterak fatální.

Ve čtvrtém kole Harrison ubrala na agresivitě a snažila se na zemi především o kontrolu. Ani to se jí však nedařilo tak, jak by chtěla. Pacheco předváděla parádní obratnost a neustálým ladným pohybem nedala Američance téměř žádnou šanci na to, aby ji tlakem připravovala o energii.

Hned na začátku závěrečné části se Harrison opět pokusila dostat zápas na podlahu a chytila soupeřce nohu. Pacheco se však nedala a údery mířenými na hlavu donutila Harrison tento pokus vzdát. I tak ale nakonec udělala chybu a poslední dvě minuty znovu patřily grapplingu. Zde byla iniciativnější Harrison, která se několikrát dostala nad soupeřku, ale už se nezmohla na žádný silnější útok, kterým by dokázala zápas ukončit.

Na řadu tak přišel verdikt bodových rozhodčích, jenž byl pro Harrison naprosto neúprosný. Třikrát 48-47 ve prospěch Pacheco ukončilo po patnácti vítězstvích v řadě její hegemonii a Američanka musela zkousnout svou první porážku v profesionálním MMA, což jí podle utrápeného a kyselého výrazu šlo velice těžko.

Nová šampionka zcela přirozeně zářila štěstím. Z Harrison se pro ni stávala téměř nemesis a rivalku se ji podařilo pokořit až na třetí pokus. „Kayla říkala, že jsem z ní vždycky dělala lepší bojovnici, ale platilo to oboustranně. Ona mě dohnala až k tomuto okamžiku,“ prohlásila Pacheco. „Je to vyvrcholení kariéry. Vyvrcholení snu. Tohle je pro mě celý svět. Tento pás mě motivuje k ještě tvrdší práci. A té mám v tomto sportu před sebou ještě opravdu hodně.“

S kým bude Pacheco bojovat příště zatím není jasné, ale je dost možné, že brzy dojde k další odvetě. Harrison už sice do další sezóny nenastoupí, ale s PFL má stále platnou smlouvu na dva zápasy. Je tedy velice reálné, že se s brazilskou protivnicí domluví na tzv. superfightu, kde bude chtít dokázat, že tato porážka byla pouhou náhodou. To je ale momentálně hudbou budoucnosti a příštího roku.

Záznam celého finálového turnaje PFL je možné vidět na youtubovém kanále organizace. Pacheco s Harrison startují v čase 6:00:00

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články