Kati Viktora Pešty si to rozdali o titul PFL a milionovou odměnu. Tu si po krvavé válce odnesl Wilkinson

Kati Viktora Pešty si to rozdali o titul PFL a milionovou odměnu. Tu si po krvavé válce odnesl Wilkinson Rob Wilkinson vs. Omari Akhmedov | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Australan Rob Wilkinson absolvoval v UFC pouze dva zápasy, než byl propuštěn. Nakonec se mu to ale vyplatilo a v letošní sezóně konkurenční PFL si dokráčel pro titul šampiona a výhru milion dolarů.

Zámořská organizace Professional Fighters League má za sebou poslední turnaj v letošním roce. Hulu Theatre v kultovní newyorské hale Madison Square Garden bylo svědkem galavečera, kde se korunovali šampioni sezóny 2022. PFL totiž funguje na podobné bázi jako třeba NHL a po základní části (2 zápasy) postoupí 4 bojovníci s nejvíce body do vyřazovacího play-off. Absolutní vítězové jednotlivých divizí získají krom pásu také prémii jeden milion dolarů. U fanoušků se tento formát těší velké oblibě. V každé sezóně totiž bojovníci začínají od stejné startovací čáry a nehrozí nějaké taktizování s výběrem soupeřů. 

Pro české publikum mohla být jedním z nejatraktivnějších zápasů večera bitva o pás šampionky lehké váhy, kde byla náhradnicí titulového zápasu i Češka Martina Jindrová. Kayla Harrison a Larissa Pacheko ale vše zvládly, takže do zápasu nakonec bohužel pro nás nenastoupila.

Zajímavá byla také bitva o titul polotěžké váhy mužů. Zde o pás šampiona a možnou výhru usiloval i Viktor Pešta, v úvodních zápasech ale tvrdě narazil. Nejprve na Omariho Akhmedova, který jej tvrdě knockoutoval už po 85 vteřinách. A po dvou měsících ho podobný osud čekal i s Robem Wilkinsonem, tady ale naštěstí šlo "pouze" o technické KO. 

Přehnaná kritika na českého zápasníka ale rozhodně není na místě, dnes v noci totiž oba jeho přemožitelé nastoupili proti sobě do boje o titul. Překvapivě to byl ale tah na jednu branku. Po dvou minutách oťukávání a vzájemného měření vzdálenosti se rozjely výměny, v nichž se projevila výrazná převaha Wilkinsona v postoji. Na konci kola pak Dagestánec schytal naskočené koleno a měl co dělat, aby ho během minutové přestávky vydýchal. (VIDEO)

Druhé kolo pak bylo snad ještě dominantnější. Dagestáncovy snahy o přesunutí boje na zem ztroskotaly na silové i hmotnostní převaze Američana a ten díky většímu rozpětí demoloval Akhmedova v postoji i v klinčích. V těch natrefoval mnoho tvrdých kolen na hlavu a minutu před koncem se po tvrdých úderech vytvořila nad pravým obočím Dagestánce velká tržná rána a musel být ošetřen. Australský bijec ucítil krev a to, co stihl za pouhou minutu, stačilo k tomu, aby lékař o přestávce zápas ukončil.

Wilkinson tak slavil doslova životní vítězství. "Milion dolarů je úžasná odměna, ale tento pás je něco, o čem jsem snil už před 10 lety," řekl po zápase novopečený šampion. "Je za tím spousta dřiny, abych se dostal až sem.“

Celý turnaj můžete zhlédnout na youtube kanále organizace. Duel Wilkinson vs. Akhmedov začíná v čase 2 hodiny a 41 minut.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články