UFC nechalo "Hurikána" odejít ke konkurenci. Pos*ali jsme to, přiznal White

UFC nechalo "Hurikána" odejít ke konkurenci. Pos*ali jsme to, přiznal White zdroj: Getty Images

UFC opustil jeden z nejzábavnějších bojovníků, chce se totiž stát multimilionářem, na což má mnohem větší šanci v PFL. Dana White přiznal, že ho tenhle odchod hodně mrzí.

Ačkoliv je pro většinu MMA bojovníků stále nejvyšší metou UFC, už dávno neplatí, že je také finančně nejlukrativnější. Ano, hvězdy jako Conor McGregor, Israel Adesanya atd. si tam přijdou na krásné peníze, ostatním ale možná pšenka více pokvete jinde.

Není tedy divu, že prestižní organizaci opouští i bojovníci, kteří by tam ještě mohli hodně dokázat. Zatím poslední takový byl Shane "Hurikán" Burgos (15-3). Tomu po červencovém vítězství vypršela stávající smlouva s UFC a už dopředu hlásil, že si bude chtít vyslechnout také nabídky od konkurence. Nakonec se rozhodl pro PFL, které funguje na ligovém formátu a už v sobotu tam o postup do finále letošní sezóny zabojuje Martina Jindrová.

"Byla to nabídka, kterou jsem nemohl odmítnout," uvedl Burgos, který v oktagonu UFC absolvoval celkem 11 zápasů, prohrál pouze 3krát. Pro svého starého zaměstnavatele měl jen slova díků, peníze ale rozhodly. Není žádným tajemstvím, že se PFL snaží přilákat do svých řad známější tváře a nebojí se sáhnout hluboko do kapsy. Například Anthony Pettis dostává 750 tisíc dolarů za zápas, Kayla Harrison 250. Vítěz sezóny navíc dostane další milion dolarů, na což si Shane dělá zálusk. "Budu multimilionář," sní už teď. Z PFL mu navíc přislíbili, že v budoucnu bude moci dělat komentátora.

Zatímco šéf UFC Dana White obvykle na odchody bojovníků reaguje s potutelným úšklebkem, tentokrát přiznal, že ze ztráty Burgose není vůbec nadšený.

"Mám toho kluka rád. Poslouchejte. Jestli si myslím, že by se Shane stal šampionem? Ne. Ale byl zábavný. Mám rád chlapy, kteří jdou do zápasů naplno, chtějí předvést, chtějí vyhrát. Kdo to má víc než tenhle kluk?" reagoval White na tiskové konferenci, kde se ho na Burgose jeden z novinářů dotázal. "Jsem za něj šťastný a je to dobré i pro PFL. Je to skvělý kluk a není to jen vzrušující a zábavný bojovník, je to skvělý člověk. Nejsem perfektní, ale často chyby neděláme. Často je neděláme, ale tentokrát jsme to pos**li."

Burgos by se rád v PFL představil už letos na podzim, tedy po skončení sezóny. Příští rok by pak rád ovládl pérovou divizi, následně také lehkou váhu. Zápasit ale bude muset narozdíl od UFC každé 2 měsíce. Mnozí bojovníci potvrzují, že to je strašně náročné, protože nemají čas mezi zápasy doléčit zranění, která se navíc v průběhu sezóny sčítají. Shane má navíc agresivní styl a libuje si v přestřelkách v postoji, což pro tento formát není ideální predispozice.

Zdroje:  Tisková konference UFC , The MMA Hour

Nejnovější články