Kayla Harrison o Jindrové: "Je to krásný příběh, ale tady skončí!" V příští sezóně PFL už Američanka startovat nechce

Kayla Harrison o Jindrové: "Je to krásný příběh, ale tady skončí!" V příští sezóně PFL už Američanka startovat nechce Martina Jindrová v PFL zatím válí | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

V judu získala zlatou olympijskou medaili a v MMA ještě neprohrála, teď se Kayla Harrison chystá přejet Martinu Jindrovou a postoupit do finále letošní sezóny PFL. Přiznává ale, že je to náročné a nejspíš to bude její poslední start.

Už 20. srpna odstartuje pro českou bojovnici Martinu Jindrovou v Londýně play-off letošní sezóny americké PFL. Cesta k milionu dolarů vede přes neporaženou Kaylu Harrison, která předešlé dva ročníky vyhrála a je obrovskou favoritkou. 

"Ne," odpověděla Američanka v rozhovoru pro MMA Underground jasně na dotaz, zda u Martiny vidí něco, co pro ni představuje výzvu nebo by si na to měla dávat pozor. "Je roztomilá, na začátku kariéry, postojářka. Myslím si, že je to drsňačka, protože se sem dostala z Challenger Series (Martina si účast v sezóně musela dva měsíce před startem vybojovat, pozn. red.). Myslím, že je to úžasné a jsem na ni natěšená. Ale tady to skončí. Stejně jako s Taylor Guardado loni. Byla znovu a znovu podceňovaná, outsiderka... Je to podle mě úžasné, jsou to takové příběhy o Popelce, jenže tohle není pohádka, žijeme v realitě."

Druhým dechem sice Kayla dodala, že by se nikdo neměl podceňovat, ale přiznala, že se ve finále vidí proti Larisse Pacheco, kterou už v roce 2019 dvakrát na body porazila. Od té doby ale dobře rostlá Brazilka neprohrála a všechny 4 soupeřky vyřídila před limitem. "Myslím si, že je to druhá nejlepší bojovnice od 65 kil nahoru. Myslím, že by porazila Cyborg a pořádně zatopila Amandě Nunes. Neberu ji na lehkou váhu, dávám ji hodně respektu, i když vím, že ona nakecá spoustu blbostí. Říká, že jsem jednodimenzionální a tak podobně. Je to knockoutérka, ale ze zad nikoho neknockoutujete," nastínila Američanka, že by zápas s ní nejspíš probíhal na zemi.

Přestože Harrison ještě neprohrála a někteří ji považují za nejlepší bojovnici současnosti, ona sama se snaží zůstat nohama na zemi a neopakovat chybu kolegyně judistky Rondy Rousey. "V moři je vždycky nějaká větší a lepší ryba, takže každý má jen omezený čas, každý má číslo na lístku. Já to vím a respektuji to. Ale nebude to Larissa, kdo mě sejme."

PFL sice generuje Kayle finanční zisky, o nichž by si mohla například v UFC zatím nechat zdát - 500 tisíc dolarů za zápas a v případě celkového vítězství další milion navrch, ona ale zvažuje, že už v příští sezóně startovat nebude. Ani pro ni totiž není snadné bojovat každé 2 měsíce. Navíc cítí, že už by v další sezóně neměla co dokazovat.

"Lidi si neuvědomují, jak intenzivní sezóna je. Vidíte všechny ty náhrady na poslední chvíli, zranění, nesplnění váhových limitů. Není to nic pro slabochy. A tohle je potřetí, co to dělám. Na jednu stranu jsem vděčná, protože mi to velmi rychle dalo spoustu zkušeností. Neměla jsem jinou možnost, než se zlepšit nebo prohrát. Na druhou stranu je to ale maso a moje tělo mi říká, že bych radši měla skončit, jinak si utrhnu křížový váz v koleni nebo se staně něco jiného."

"Pojďme zpomalit, nemládnu. Obzvlášť tahle sezóna, byly tu v zákulisí nějaké věci... Ale to je jedno, takový je život. Všichni to známe, pořád se něco děje. Myslím, že mám v PFL 14 zápasů, na konci to bude 16. Chci velké zápasy. Začala jsem dvojfázově trénovat ve 12 letech, takže to je už 20 let, co dávám své tělo do toho mlýnu. A netrénuji lehce jako třeba Sean Strickland. Musela jsem si do něj rýpnout, dlužila jsem mu to," prozradila Harrison a dodala, že je připravena si na zvučnější soupeřky počkat. 

Zápas Harrison vs. Jindrová bude vévodit turnaji PFL v Londýně, který je naplánován na 20. srpna. Celkově bude na startovce 12 zápasů, kromě žen se o postup do finále pobijí také muži v lehké a pérové divizi.

Zdroje:  youtube - mma underground , MMA Underground

Nejnovější články