Z UFC letěla kvůli problémům s váhou, příští rok bude Američanka konkurovat Martině Jindrové v PFL

Z UFC letěla kvůli problémům s váhou, příští rok bude Američanka konkurovat Martině Jindrové v PFL Aspen Ladd měla být budoucí hvězdou UFC, kvůli problémům se shazováním si ale musela hledat místo jinde | zdroj: Profimedia

Nadějná bojovnice po vyhazovu z UFC okamžitě dostala nabídku od konkurence. Příští rok se s ní možná utká i Češka Martina Jindrová.

Když v roce 2017 Američanka Aspen Ladd ve svých 22 letech naskočila do UFC, očekávaly se od ní velké věci. Na úspěchy v amatérech a v profesionální ženské organizaci Invicta FC mezi elitou úspěšně navázala 3 dalšími výhrami. Pokud by tehdy dokázala přejít i přes Germaine de Randamie, bývala by se dostala až k titulové bitvě s Amandou Nunes. Proti extrémně tvrdé Holanďance ale vydržela pouhých 16 sekund.

V průběhu následujících 3 let pak Ladd absolvovala v průměru jeden zápas ročně a jen jednou odcházela jako vítězka. Ještě více než se soupeřkami ale bojovala se shazováním. Po zápase s Randamie jí dokonce bylo atletickou komisí dočasně zakázáno nastupovat v bantamové váze (61,2 kg), jelikož na vážení vypadalo opravdu špatně a do dne zápasu přibrala neuvěřitelných 18 procent své celkové hmotnosti.

Váhový limit nesplnila v UFC celkem třikrát, naposledy na konci srpna, kdy převážila zhruba o 900 gramů a její fight se Sarou McMann byl kvůli tomu zrušen. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Vedení organizace už po opakovaném selhání mladé bojovnice došla trpělivost. „Snažili jsme se s ní pracovat, protože je to skvělá holka. Je opravdu velice talentovaná, ale jednou ze součástí její práce je udělat váhu, což nesplnila tolikrát, že bylo rozvázaní smlouvy nevyhnutelné. Bránili jsme se tomu, ale nakonec jsme to bohužel museli udělat,“ okomentoval to tehdy Dana White.

Na úřadu práce se 27 letá Američanka moc dlouho neohřála, prakticky okamžitě po ní totiž skočila organizace PFL. Ta má u žen zatím vybudouvanou pouze divizi do 70 kg, kde se letos Martina Jindrová probojovala až do semi-finále, v němž bohužel narazila na "neporazitelnou" Kaylu Harrison. Zda bude Ladd nastupovat tam, anebo PFL hodlá portfolio váhových kategorií příští rok rozšířit, zatím není jasné. Podle svých slov se ale Aspen ligového formátu hodlá zúčastnit: "Jsem nadšená ze sportovního formátu PFL, kde vítězíte a postupujete na základě talentu a zásluh. Těším se, až se otestuji proti nejlepším ženám na světě."

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články