Junior Dos Santos a Farbricio Werdum patřili svého času v MMA k tomu nejlepšímu v těžké váze, v oktagonu se proti sobě postavili v roce 2008 na turnaji UFC 90. Zápas ale nakonec neměl dlouhého trvání, už po minutě a čtvrt totiž JDS trefil parádní zvedák a bylo hotovo. 

Nyní si po letech dají odvetu a to rovnou podle pravidel Vale Tudo (MMA bez rukavic). Zápas je naplánován na akci Gamebred Bareknuckle MMA 5, kterou pořádá Jorge Masvidal 8. září v Jacksonville.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený GAMEBRED BAREKNUCKLE (@gamebredfc)

Po prvním společném zápase oba Brazilci v následujících letech vystoupali až k titulu šampiona. Ten si ale ani jeden z nich neužil moc dlouho a na odvetu tak nikdy nedošlo. V UFC pak oba skončili v roce 2020.

Werdum následně zamířil do PFL, kde měl zvítězit, rozhodčí ale přehlédl soupeřovo odklepání a ten tak nakonec ukončil zápas na TKO, výsledek byl ale později anulován. Dos Santos zase zkoušel štěstí v Khabibově Eagle FC, bohužel si ale ve třetím kole slibně rozjetého zápasu vyhodil rameno a nemohl pokračovat.

Pro organizaci Gamebred FC jde o chytrý tah, jak ke svému nadcházejícímu turnaji přilákat pozornost, byť bude duel Dos Santos versus Werdum zajímavý spíše pro "pamětníky", kteří oba bojovníky sledovali v jejich nejlepších letech. Kromě nich je na startovce také třeba Renan Barao, někdejší šampion bantamové váhy UFC, kterému se ale v posledních letech vůbec nedařilo a po odchodu z nejslavnější organizace měl už domluveno několik zápasů, ze kterých ale vždy nakonec sešlo.