Sedmý knockout v řadě donutil veterána UFC konečně ukončit kariéru

Sedmý knockout v řadě donutil veterána UFC konečně ukončit kariéru Gabriel Braga vs. Marlon Moraes | zdroj: Profimedia

MMA je nemilosrdný sport, a tak se klidně stát, že v jednu chvíli přijde z absolutní špičky pád, který čítá 7 knockoutů v řadě.

Marlon Moraes nebyl dlouhá léta na prohry moc zvyklý. Neohroženě kraloval bantamové divizi organizace WSOF a následně to dotáhl k titulovému zápasu i v UFC. Při cestě na vrchol zlikvidoval například i současného šampiona Aljamaina Sterlinga. Na Henryho Cejuda ale nestačil. Dokázal pak sice těsně a dost kontroverzně porazit slavnějšího krajana Josého Alda, to byl ale doslova poslední záchvěv. S koncem milénia totiž Moralesova jízda skončila, jen o tom tehdy samozřejmě nevěděl.

Postupně ho knockoutovali Cory Sandhagen, Rob Font, Merab Dvalishvili a Song Yadong. Žádná ostuda, všichni patří k absolutní špičce. Moraes se ale s UFC rozloučil a soudě podle jeho vyjádření to vypadalo, že se rozhodl raději ukončit kariéru. Jenže v důchodu nevydržel dlouho a už po pár měsících oznámil, že bude startovat v PFL.

Premiéra v novém působišti nevyšla – TKO ve 3. kole. Moraes se ale nehodlal vzdát vidiny pohádkové odměny milion dolarů a naskočil i do letošní sezóny. TKO ve 2. kole. Dnes v noci nastoupil do dalšího zápasu a nečekalo jej nic snadného. Jeho o deset let mladší krajan Gabriel Braga totiž v dosavadních 11 utkáních nepoznal přemožitele a své kvality potvrdil i tentokrát, když zvítězil na TKO už v 1. kole.

"Začal jsem tady ve World Series of Fighting (nynější PFL, pozn. red.), a když jsem oznámil konec kariéry, byl jsem v UFC. Nebylo to doma, tam jsem teď. Kéž bych tady podal lepší výkony, ale dal jsem tomu celé své srdce. Trénoval jsem tvrdě, takže se můžu každý den podívat do zrcadla a být na sebe pyšný. Dělal jsem kickbox a MMA od 9 let. Teď je mi 35. 26 let jsem tomu dával všechno, celé své srdce jsem dal do tohohle sportu. Děkuji Bože. To Bůh mi dal vše, co mám. Dnes nemůžu být smutný, jsem šťastný, mám krásnou ženu a dvě děti," prohlásil "Magic" do mikrofonu přímo v kleci.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články